va rog sa imi spune-ti daca e corect
in 2010 s-a inchis un punct de lucru -magazin vanzare materiale constructii si a ramas marfa pe stoc in valoare de 130.000 lei .fiind veche si degradata am vrea sa o scoatem din gestiune .vreau sa stiu daca e corect ,ca pe baza listei de inventar si a procesylui verbal, sa scadem din gestiune produsele respective .In acest caz se face ajustarea tva-ului ?607 este nedeductibil ?tva-ul se calculeaza la valoarea de intrare a articolelor din stoc si se trece in decont la regularizari ?
daca nu se poate face dovada ca degradarea se datoreaza unor circumstante care nu tin de entitate cheltuiala este nedeductibila si trebuie sa colectati TVA
au expirat unele ,varul a inghetat ,din gresie s-a mai spart . am facut proces verbal de scadere din gestiune si am calculat tva la pretul de furnizor al stocului ?e corect ?cheltuiala este nedeductibila intradevar dar firma e pe pierdere .
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.