avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Prestari servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Prestari servicii intracomunitare

Buna seara!
Am nevoie de ajutorul dv.
Societate romaneasca,cod TVA,inscrisa in ROI,presteaza servicii in UE(reparare masini).Pe baza devizelor de lucrare,primeste banii in cont(euro).Pe baza acestor sume facturez.Va rog sa mi spuneti:
1.Pot face factura in lei,la cursul BNR, cu data intrarii banilor in cont?
2.Vor sa trimita bonuri si facturi din UE cu cheltuielile efectuate de salariat.Cum le contabilizez in tara,cum demonstrez ca sunt cheltuieli efectuate in scopul obt.de venituri?
3.Cum sa procedez sa fie corect si din pct de vedere al ITM-ului?Salariatul(ca si administratorul ) este stabilit in UE ,dar are facut contract de munca.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Livrare in bulgaria suciugeorgeta suciugeorgeta Va rog sa imi spuneti daca o firma romaneasca(pe care am inscris-o in ROI) livreaza un modul pentru calculator unei firme din Bulgaria trebuie sa faca factura ... (vezi toată discuția)
Plati in numerar ContSters285233 ContSters285233 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: daca administratorii firmei ridica bani de la banca si le tin in \\"buzunar\\" iar la sf. lunii contabilul primeste ... (vezi toată discuția)
Facturarea serviciilor de consultanta intracomunitare danieli danieli Un SRL platitor de TVA presteaza servicii de consultanta tehnica in Romania, unei societati platitoare de TVA din UE. 1. Ce factura se va emite pentru aceste ... (vezi toată discuția)