avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA facturarea serviciilor de consultanta intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

facturarea serviciilor de consultanta intracomunitare

Un SRL platitor de TVA presteaza servicii de consultanta tehnica in Romania, unei societati platitoare de TVA din UE.
1. Ce factura se va emite pentru aceste servicii?
2. Cheltuielile efectuate pentru prestatrea acestor servicii de consultanta (transport, cazare, etc) se deconteaza de catre societatea din UE. Cum se inregistreaza aceste cheltuieli in contabilitate pentru a nu fi impozabile. Trebuie sa fie facturate? In ce mod?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 19:18, 22 Martie 2012
1. pentru serviciile de consultanta se emite o factura fara tva in baza art. 133, alin 2 din codul fiscal (firma din romania trebuie sa fie inscrisa in ROI)
2. depinde in sarcina cui pica aceste cheltuieli conform contractului.
a) daca sunt in sarcina firmei din romania, aceste cheltuieli sunt accesorii prestarii de baza si sunt incluse in baza de impozitare a acesteia
b) daca sunt in sarcina firmei din ue, aceste cheltuieli vor fi facturate separat catre aceasta aplicand structura de comisionar si vor contine tva 24% intrucat locul prestarii serviciilor este considerat a fi romania cf art. 133, alin 4, lit b si d din codul fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura fara tva ? kerekesmargo kerekesmargo o casa de copiii( non profit ,inregistrat ca platitor de tva) primeste bani de la o fundatie din UE (neplatitor de tva) pentru acoperirea cheltuielilor privind ... (vezi toată discuția)
Prestari de servicii intracomunitare rebeprest rebeprest Am o societate comerciala platitoare de TVA care presteaza servicii in Austria la o societate comerciale care nu este inregistrata in vies (roi). Contabila din ... (vezi toată discuția)
Tva factura prestari servicii externe - tara non ue nikky74 nikky74 As dori si eu lamuriri cu privirea la aplicarea TVA catre firme straine (tari non-UE) pentru servicii supraveghere lucrari (consultanta). Firma este ... (vezi toată discuția)