avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prestari de servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prestari de servicii intracomunitare

Am o societate comerciala platitoare de TVA care presteaza servicii in Austria la o societate comerciale care nu este inregistrata in vies (roi). Contabila din romania imi spune sa facturez cu TVA , contabilul din Austria sustine ca prestarile de servicii sunt scutite de TVA
Va rog sa imi spuneti care articol comunitar prevede modul de facturate a prestarilor de servicii intracomunitare
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 12:40, 23 Octombrie 2014
Daca persoana juridica din UE nu are un cod valid de TVA, verificabil in VIES, inseamna ca aceasta nu este o persoana impozabila din punctul de vedere al TVA, iar factura se va emite cu TVA de 24%, fiind aplicabile regulile privind locul prestarii de la art. 133 alin. (1) din Codul fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor tva: obligatie inregistrare in reg. op. intracomunitari gabriel999 gabriel999 Buna Ziua, Din cate am inteles din discutiile pe diverse forumuri, o societate SRL (vanzare de licente IT) care aplica scutirea de TVA conf. art. 152 Cod ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)