avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Foarte important.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Foarte important.

Intrebare :daca cer revizuirea hotararilor unde se depune cererea si cine judeca din nou si unde se judeca,ca daca se judeca de curtea de apel unde am pierdut ,de acelasi complet si acelasi presedinte este clar ca nu am nici o sansa sa se reantoarca hotararea favorabila mie.Astept raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 22 Mai 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Depinde care este motivul pentru care solicitati revizuirea. Aveti doua hotarari potrivince in una si aceeasi pricina, intre acelasi persoane avand aceeasi calitate?Trebuie sa lecturati art. 322 C.proc.civ si sa vedeti la care pct va incadrati. Daca aveti situatia de la pct. 7 (hotarari potrivnice) cererea se va indrepta la instanta mai mare in grad fata de instanta sau instantele care au pronuntat hotararile.Daca sunt circumscriptii diferite ( de ex. doua judecatorii din judete diferite) la instanta mai mare in grad fata de instanta care a dat prima hotarare.

In celelalte cazuri, cererea de revizuire se va indrepta la instanta care a dat hotararea ramasa definitiva si a carei revizuire se cere.
Aveti grija la termene.(art. 324 C.proc.civ.)

succes
av. Ileana Schwarz
Ceea ce se desprinde din economia textului art. 323 C.pr.civ. este indestulator. Amanuntele le cunoasteti d-voastra. referitor la incadrarea in prevederile art.322 din C.pr. civ.

Succes!
Revin cu amanunte.Am deschis proces cu casa de pensi dolj pe motiv ca nu au vrut sa-mi calculeze niste adeverinte .Si am atacat raspunsul lor de a numi calcula adeverintele la tribunalul Craiova unde am castigat si au facut recurs si li sa admis recursu.Acum cum sa atac si unde ,ca daca se judeca tot la curtea de apel de acelasi complet este clar ca nu am nici o sansa.Deci daca atac unde se judeca revizuirea hotararilor si daca mai am freo sansa sa castig.Astept raspuns, va multumesc.
Revizuirea are drept cauză neregularitatea hotărârii care se atacă, mai exact erorile săvârşite în legătură cu starea de fapt stabilită prin hotărâre, iar motivele prevăzute în art.322 pct.1-9 C.proc.civ. reprezintă aspecte diferite ale acestei cauze.
Revizuirea poate fi exercitată pentru motivele expres şi limitativ prevăzute în textul menţionat, si anume:
1. dacă dispozitivul hotărârii cuprinde dispoziţii potrivnice ce nu se pot aduce la îndeplinire;
2. dacă s-a pronunţat asupra unor lucruri care nu s-au cerut sau nu s-a pronunţat asupra unui lucru cerut, ori s-a dat mai mult decât s-a cerut;
3. dacă obiectul pricinii nu se află în fiinţă;
4. dacă un judecător, martor sau expert, care a luat parte la judecată, a fost condamnat definitiv pentru o infracţiune privitoare la pricină sau dacă hotărârea s-a dat în temeiul unui înscris declarat fals în cursul sau în urma judecăţii ori dacă un magistrat a fost sancţionat disciplinar pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă în acea cauză;
5. dacă, după darea hotărârii, s-au descoperit înscrisuri doveditoare, reţinute de partea potrivnică sau care nu au putut fi înfăţişate dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţilor, ori dacă s-a desfiinţat sau s-a modificat hotărârea unei instanţe pe care s-a întemeiat hotărârea a cărei revizuire se cere;
6. dacă statul ori alte persoane juridice de drept public sau de utilitate publică, dispăruţii, incapabilii sau cei puşi sub curatelă nu au fost apăraţi de loc sau au fost apăraţi cu viclenie de cei însărcinaţi să-i apere;
7. dacă există hotărâri definitive potrivnice date de instanţe de acelaşi grad sau de grade deosebite, în una sau aceeaşi pricină, între aceleaşi persoane, având aceeaşi calitate.
Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul când hotărârile potrivnice sunt date de instanţe de recurs. În cazul când una dintre instanţe este Curtea Supremă de justiţie, cererea de revizuire se va judeca de această instanţă;
8. dacă partea a fost împiedicată să se înfăţişeze la judecată şi să înştiinţeze instanţa despre aceasta, dintr-o împrejurare mai presus de voinţa sa.
9. dacă Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat o încălcare a drepturilor sau libertăţilor fundamentale datorată unei hotărâri judecătoreşti, iar consecinţele grave ale acestei încălcări continuă să se producă şi nu pot fi remediate decât prin revizuirea hotărârii pronunţate.

Potrivit art.323 alin.1 C.proc.civ., cererea de revizuire se îndreaptă la instanţa care a dat hotărârea rămasă definitivă şi a cărei revizuire se cere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

conditiile unei revizuirii officemvp officemvp As dori sa-mi spune-ti daca un tert cu legitim interes,poate sa solicita instantei revizuirea unei hotararii def.si irev. in baza art.322 pdt . 8 C.proc.civ., ... (vezi toată discuția)
In ce cazuri se poate face cerere de revizuire a unei hotarari pronuntate in recurs? bensilili bensilili in ce cazuri se poate face cerere de revizuire a unei hotarari pronuntate in recurs? (vezi toată discuția)
Revizuirea hotararii Liliana Tanase Liliana Tanase Am castigat un proces la tribunal. La curtea de apel am pierdut. La ce instanta trebuie sa adresez cererea de revizuire a hotararii definitive si irevocabile ... (vezi toată discuția)