avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie apartament

In cazul donarii apartamentului - proprietate personala- unei persoane casatorite, sotului acesteia din urma ii revine si lui jumatate, ca in cazul vanzarii-cumpararii? Odata donat apartamentul, persoana donatoare se poate razgandi de-a lungul vietii, sa revina asupra deciziei?
Cel mai recent răspuns: nonuska , utilizator 03:04, 20 Septembrie 2014
SE poate dona doar catre un sot, specificat expres.
Donatia astfel primita, functioneaza ulterior ca un bun dobandit/ achizitionat impreuna in timpul casatoriei sau ca o mostenire, la care celalalt sot nu are dreptul? Celalalt sot va avea sau nu drepturi, la o astfel de donatie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
nonuska, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort/partaj Johnny81 Johnny81 Buna ziua! Eu detin o jumatate dintr-o treime al unui apartament. Sora mea la fel. Tatal nostru 2/3. Totul in urma succesiunii de pe urma mamei noastre. ... (vezi toată discuția)
Despre donatii imobiliare mariamagdalena mariamagdalena As dori sa stiu daca in cazul unei casatorii ce are drept clauza \" separarea bunurilor sotilor\" este posibila donarea unei garsoniere de catre partenerul ce ... (vezi toată discuția)
Acte apartament sot si sotie ContSters212553 ContSters212553 Tatal meu a cumparat un apartament la care a participat si sotia cu 20% din valoarea apartamentului, desii in acte e trecut doar tatal meu,La anu vreau ca ... (vezi toată discuția)