avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ROF
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ROF

Buna ziua !
Exista art. in codul muncii care sa prevada ca este obligatoriu sa ai ROF ? Sau doar organigrana ?
Deci, la un eventual control primesti direct amenda sau avertisment, daca nu ai ROF ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 19 Septembrie 2014
In sectorul privat nu exista o norma legala care sa oblige angajatorii la intocmirea Regulamentului de organizare si functionare.
Codul Muncii nu se refera la asa ceva.

Intocmirea unui ROF ar reiesi din textul art.187 C.civ. - Elementele constitutive : Orice persoana juridica trebuie sa aiba o organizare de sine statatoare si un patrimoniu propriu, afectat realizarii unui anumit scop licit si moral, in acord cu interesul general.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rof Alexandrrrra Alexandrrrra Este obligatoriu ca o SRL sa aiba si Rof? ROI are deja si am tot cautat si nu gasesc pe nicaieri daca este necesar sa aiba si Rof. Multumesc! (vezi toată discuția)
Regulament de organizare si functionare al unei societati (rof) elena-f-b elena-f-b Este obligatoriu intocmirea unui ROF, chiar daca am statut si organigrama? Este prevazut asa ceva in Codul civil cum am citit pe un site? Multumesc (vezi toată discuția)
Regulament de organizare si functionare Gabriela Somesan Gabriela Somesan Buna ziua As vrea sa stiu .. daca la un SRL , cu 30 de angajati este obligatorie existenta Regulamentului de Organizare si Functionare. Daca da, ce act ... (vezi toată discuția)