avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune unic mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune unic mostenitor

As mai avea ceva nelamuriri,daca eu sunt singurul mostenitor ce inseamna ca accept sau nu succesiunea?adica daca nu merg la notar in termen legal...pot pierde tot??ca nu mai inteleg nimic....acceptare tacita sau expresa care e diferenta?de fapt nici nu inteleg ce accept...odata ce mie mi se cuvin bunurile parintilor multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 14:45, 22 Septembrie 2014
Acceptare expresa inseamna o manifestarea de vointa in acest sens, adica deschiderea succesiunii sau o declaratie notariala.

Acceptarea tacita inseamna sa efectuati anumite acte materiale, de folosinta, de administrare pe care nu le puteati face decat in aceasta calitate.

multumesc frumos...deci nu e nici un fel de problema daca nu merg acum la notar(din motive financiare)ca am inteles ca succesiunea devine vacanta dupa un an..de la deces (nu prea stiu ce inseamna asta)si ca pierd toate bunurile mobile si immobile....n
Daca stapaniti in fapt acele bunuri, daca platiti impozitul aferent proprietatii atunci faceti acte de acceptare tacita a mostenirii si aceasta nu devine vacanta.
Pot exista frati, parinti, veri si alte rude care vin la mostenire dupa dvs. Daca nu acceptati in termen legal, pot accepta ceilalti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptarea tacită și acceptarea expresă a succesiunii: ce înseamnă și care este diferența dintre ele? nicoletaX32 nicoletaX32 Acceptarea tacita a succesiunii = inseamna de fapt, preluarea de catre mostenitori a cheltuielilor in primul rand al decedatului ? Adica acestia isi ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna acceptarea expresa si tacita a mostenirii...? nettie nettie ce inseamna acceptarea expresa sau tacita a mostenirii in termen de 6 luni de la deces? (vezi toată discuția)
Succesiune-termen minim si maxim Marius Rujan Marius Rujan Am inteles din discutii, ca termenul maxim de acceptare a succesiunii este de 6 luni, dar care este termenul minim, curgand de la data decesului, la care se ... (vezi toată discuția)