buna ziua. as dori sa stiu daca pot deschide succesiunea dupa tata , care a decedat anul acesta, si dupa finalizarea ei , sa deschid succesiunea dupa parintii lui. Doresc sa urmez aceasta cale, pentru ca succesiunea tatalui e mai mica , ca si valoare, decat cea a bunicilor paterni.
Potrivit art. 684 alin(3) Cod Civil din 2009 (intrat in vigoare la 01.10.2011) : "Partajul este insa valabil chiar daca nu cuprinde toate bunurile; pentru bunurile omise se poate face oricand un partaj suplimentar"
Puteti dar va complicati.
Pentru ca dupa ce incheiati cu succesiunile dupa tata, apoi dupa bunici va trebui sa redeschideti dezbaterea dupa tata pentru bunurile mostenite de acesta de la parinti, facand un certificat de mostenitor suplimentar.
Sigur, puteti. Intai dupa tatal dvs, si veti avea calitatea de mostenitor al tatalui, apoi, acel certificat va ajuta sa demarati si succesiunea dupa bunicii paterni.
Deschidere succesiune
mana23
As avea nevoie de un sfat referitor deschidere succesiune. Tatal meu a decedat acum 2 ani si 9 luni la Constanta. Dupa deces am facut succesiunea pe bunurile ... (vezi toată discuția)