avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contopire,computare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

contopire,computare

Avem asa:
Condamnat definitiv prin sentinta nr 1/2009 la pedeapsa inchisorii de 5 ani si 6 luni,pentru trafic de droguri.Condamnatul,liberat conditionat,dupa executarea a 3ani si 8 luni.In timpul liberarii conditionate,acesta savaraseste o noua infratiune de trafic de droguri,proxenetism si introducere de droguri de risc in tara,in 2014.
Intrebari:
a)Dupa ce se va pronunta o hotarare definitiva de condamnare pentu infractiunile savarsite in 2014,se va putea face contopirea,respectiv deducerea pedepsei(ceea ce s-a executat in 2009)?
b)In cazul in care dupa hotararea de condamnare definitiva pentru infractiunile savarsite in 2014,se descopera o noua infractiune savarsita de catre acesta tot in anul 2009 despre care instanta nu stia,atunci se va putea face contopirea,respectiv deducerea pedepsei,cu ceea ce s-a executat in 2009?Dar daca noua infractiune descoperita este din anul 2006,atunci se poate face?
Cel mai recent răspuns: georgianna123 , utilizator 11:25, 20 Septembrie 2014
Este foarte greu de spus.
Va trebuie avocat foarte bun.
Daca faptele sunt concurente se vor contopi pedepsele.
Problema este cu computarea...

Daca faptele nu sunt concurente nu se vor contopi pedepsele.
Se va contopi restul ramas de executat daca sunt intrunite cerintele legii.
Ufff si acum ce inseamna fapte concurente?Va multumesc pentru raspuns!
Am uitat sa precizez ca mai exista si un rest ramas neexecutat din 2009 de 1an si 8 luni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto iobava iobava in 2008, 15 octombrie, am fost depistat cu alcoolemie drept pentru care am fost condamnat la 1 an si 4 luni cu executare, definitiv, in aprilie 2013. In luna ... (vezi toată discuția)
Fapta recidivist Ionuttt93 Ionuttt93 Buna ziua, daca am fost liberat condiționat cu un rest de pedeapsa de 8 luni pana la pedeapsa finala si comit o noua fapta dupa acele 8 luni mi se da si ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu executare, contopire, eliberare conditionata Gherman Adrian Gherman Adrian Buna ziua , am un proces pe rol voi fii condamnat sigur cu executare faptele sunt din 2008- 2012, eu am fost condamnat in 2014 definitiv la 3 ani 6 luni in ... (vezi toată discuția)