avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere auto la primarie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere auto la primarie

Buna ziua,ma numesc Deak Noemi,as dori sa pun o intrebare in legatura cu o masina.Am cumparat un autoturism de la un unchi de al meu,iar acum as vrea sa il vand,dar unchiul meu nu este in tara sa faca contract de vanzre-cumparare,el vine destul de des la 1-2 luni.Am gasit cumparator,dar el doreste sa cumpere masina cu toate actele,masina fiind inca pe numele unchiului meu.Ce as putea sa fac?Daca il dau cu toate actele,atunci nu sunt sigura,poate cumparatorul nu mai vine sa faca contract cu unchiul meu,deoarece ar trebui scos de la impozite.Va multumes astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:29, 20 Septembrie 2014
Legal masina nu poate fi vanduta pana ce nu scoateti de la financiar (impozite locale) certificatul fiscal in vederea vanzarii (pentru asta trebuie sa aveti toate impozitele platite la zi). Apoi in baza certificatului fiscal si a unui contract de mandat (imputerniciri) puteti face actele cu cumparatorul. Pana la urma puteti sa intocmiti actele si in numele unchiului daca sunteti sigura ca lucrurile stau asa cum spuneti si ca dupa ce vindeti masina, unchiul nu va acuza de furt, bineinteles daca si cumparatorul accepta sa cumpere masina de la dvs., faca ca vanzatorul sa fie de fata.
Am cumparat un autoturism de la un unchi de al meu,

De vreme ce unchiul meu nu este in tara sa faca contract de vanzre-cumparare,,
inseamna ca initial nu a-ti parcurs procedura legala de tranzactionare bun mobil
In momentul in care proprietarul de drept al bunului mobil revine in tara,puneti-l in legatura cu doritorul auto,urmand ca cei 2 sa parcurga procedura legala de tranzactionare auto

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzator auto decedat inainte de iscrierea vehiculului pe numele noului proprietar mariolino mariolino Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat pt urmatoarea situatie: am contract vanzare-cumparare (+certificat inmatriculare,carte identitate ) pt un ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto in lipsa proprietarului yorkie yorkie Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate in urmatoarea problema Sunt plecat din tara si am lasat masina la vanzare in Romania tatalui meu. Acesta nu ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare auto cu sotia proprietarului MihaiMI MihaiMI Salut. Vreau sa cumpar o masina inmatriculata in Romania. Problema este ca proprietarul nu se afla momentan in tara si nici nu a imputernicit alta persoana. ... (vezi toată discuția)