avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contract vanzare-cumparare auto cu sotia proprietarului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contract vanzare-cumparare auto cu sotia proprietarului

Salut.
Vreau sa cumpar o masina inmatriculata in Romania. Problema este ca proprietarul nu se afla momentan in tara si nici nu a imputernicit alta persoana.
Exista vreo metoda prin care sa pot face aceasta tranzactie? Eventual un antecontract cu sotia lui, iar cand acesta va veni in tara sa facem si contractul de vanzare de cumparare?
Ideea este ca nu vreau sa ii dau banii pe masina fara sa primesc o garantie ca proprietarul nu isi schimba gandurile.
Cel mai recent răspuns: MihaiMI , utilizator 09:40, 30 Martie 2018
Atat timp cat nu puteti incheia document tranzactionare drept de proprietate vehicul direct cu proprietarul ,nimeni nu va poate garanta ca acesta isi asuma eventuiale conventii incheiate de terti
Solicitati sotiei proprietarului sa comunice proprietarului sa incheie procura autentificata in favoarea acesteia pentru tranzactionare bun mobil
Din cate am vorbit cu el procura nu este o solutie.
O idee data de el a fost sa fac un contract de vanzare cumpare intre mine si el, datele lui fiind trecute de sotia lui. Apoi cand aceasta o sa vina in tara o sa mearga sa imi scoata certificatul fiscal si o sa pot sa o trec pe numele meu. Mai in gluma in serios chiar imi sugera sa faca un video imi care zice ca la data .. a fost de acord sa vanda masina lui ..(eventual o serie si un numar de pe buletin).
Ce ziceti despre aceasta varianta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme inmatriculare auto/certificat fiscal! ALDOLINO ALDOLINO Buna ziua Am si eu urmatoare problema in urma cu cc6 luni am cumparat un auto importat din Germania(nr tol Germania) Am scos cele 3 seturi de nr rosii pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara contract de vanzare aares13 aares13 Buna ziua, Am efectuat vanzarea unui autoturism prin intermediul unui prieten, care nu a luat de la cumparator nici o data de contact (nume, adresa, nr. ... (vezi toată discuția)
Acte necesare la achizitionarea unei masini daniela36alina daniela36alina buna ziua.intentionez sa cumpar o masina de la un proprietar din alt judet.nu am banii necesari pentru a face actele pe numele meu asa ca doresc sa facem o ... (vezi toată discuția)