avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme inmatriculare auto/certificat fiscal!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme inmatriculare auto/certificat fiscal!

Buna ziua
Am si eu urmatoare problema in urma cu cc6 luni am cumparat un auto importat din Germania(nr tol Germania)
Am scos cele 3 seturi de nr rosii pe numele sotiei
Acum cca o luna am vandut masina avand ultimul rand de numere rosii expirat!
Am incheiat contract de v-c intre sotioe si cumparator si i-am inmanat toate actele cerute!
Dupa ce cumparatorul a efectuat toate proceduriile Rar ,autentificare etc, cand sa ia masina in evidenta la fisc i s-a cerut certificat fiscal al sotiti mele pt ca s-au scos nr rosii pe numele ei!
Zis si facut sotia i-a facut cumparatorului la cererea acestuia o imputernicire notariala pt ca acesta sa scoata fisclul
Zis si facut sotia ia facut imputernicirea insa cumparatorul afirma ca nu o-a fost acceptat certificatul fiscal deoarece masina nu figureaza pe numele sotiei la fiscal
Avand in vedere ca masiniile cu nr rosii nu se iau in evidenta la fiscal nu stiu cum sa procedez pt ca el sa poata inscrie masina!
Fiscalul scvos in care nu era precizata masina nu ia fost acceptat!
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 16:35, 19 August 2016
Sa clarificam
1-Initial ati precizat
in urma cu cc6 luni am cumparat un auto
,respectiv dv figurati cumparator,dv va revenea obligatia sa inregistrati vehiculul pe rolul dv fiscal
2-Ulterior reveniti cu precizarea
Am incheiat contract de v-c intre sotioe si cumparator
,in conditiile in care sotia nu detinea calitatea de proprietar vehicul,nu avea inregistrat vehiculu pe ro fiscal,respectiv nu putea pune la dispozitie certificatul fiscal necesar intocmirii documentului de tranzactionare vehicul
3-Daca sotia nu are calitatea de prooprietar asupra vehiculului ,legal fara imputernicire din partea dv ,dansa nu poate desfasura acte si actiuni cu scopul instrainarii vehiculului
4-Solutionare fie incheiati contract vanzare cumparare direct intre dv si cumparator -varianta rapida si convenabila si financiar,fie incheiati contract vanzare cumpare pe numele sotiei dupa care aceasta poate singura sa incheie formalitatile legale de tranzactionare vehicul
Succes !
Recapitulez:
Masina a fost cumparata pe numele sotiei direct.... eu nu apar nicaieri!
Ea a fost prima persoana care a scos nr rosii in Romania masina am cumjmparat-o [pe numele ei!
ea a scos nr rosii de asemenea pe numele ei!

Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2016
ALDOLINO, utilizator
In postarea dv initiala nu ati precizat ca sotia este cumparatorul proprietar al vehiculului,ati afirmat
in urma cu cc6 luni am cumparat un auto

Daca sotia este proprietarul a inregistrat vehiculul la autoritatea fiscala teritoriala ?
De regula la inregistrarea unui bun in evidenta fiscala,autoritatea fiscala elibereaza document justificativ
Daca sotia detine acel document justificativ,sa se deplaseze la unitatea fiscala sa clarifice situatia vehiculului
Poate cineva in cunostiinta de cauza ma poate lamurii
Ca sfaturii gratuite putem da toti chiar si incorecte
O masina cu nr rosii nu se ia in evidenta la fisc pana la efectuarea cartii de Romania
Masina a fost vanduta cu nr rosii deci ne luata in evidenta la fisc!
si atunci cum de va este cerut Fiscalul??? cred ca trebuia inregistrat provizoriu conform numerelor rosii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proaspăt proprietar auto, pot vinde mașina soției? amiali amiali Buna seara! Sunt proprietarul unui autoturism de 2 săptămâni si ma confrunt cu următoarea situație: am achiziționat un auto. din alt județ, am încheiat ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa radiez o masina de la politie? UGenna UGenna Am un cumparator pt. masina care imi zice ca o ia pt dezmembrat,si mi - zis sa facem numai act de mana.Pt a o radia de la fisc si politie nu trebuie sa am un ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta cu acte cu tot stefanreman stefanreman buna! sotia si-a vandut masina de vreo 3 ani,cu toate actele masini,cumparatorul nu sa mai intors sa treaca masina pe numele lui.nici nu stim cine este.am ... (vezi toată discuția)