avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proaspăt proprietar auto, pot vinde mașina soției?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proaspăt proprietar auto, pot vinde mașina soției?

Buna seara! Sunt proprietarul unui autoturism de 2 săptămâni si ma confrunt cu următoarea situație: am achiziționat un auto. din alt județ, am încheiat la fata locului contractul de vânzare cumpărare, am primit prin posta documentele de radiere de la fisc din județul de proveniența a mașinii si m-am înregistrat in județul meu cu mașina. Acum am făcut o programare la serviciul de Înmatriculări dar trebuie sa ma prezint si cu asigurarea încheiata, pe lângă celelalte documente. Mi-am dat seama ca trebuie sa plătesc asigurarea foarte mult, dar dacă făceam de la început contractul pe numele soției, asigurarea ma costa jumătate din cât ma costa pe mine. Așadar ce as putea face sa trec mașina pe numele soției ( pentru a plăti mai puțin la asigurare) înainte de a înmatricula mașina pe numele meu? Pot sa fac un contract de vânzare cumpărare între noi? Ce ar trebui sa fac la fisc?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:57, 20 Iulie 2018
Pentru a perfecta jongleria si a inmatricula masina pe numele sotiei trebuue sa inregistrati masina la fisc pe numele dvs si apoi incheiati un contract de instrainare catre sotie.
Pentru ca dv sa puteti tranzactiona dreptul de proprietate asupra vehiculului in favoarea sotiei,initial trebuie sa notati pe rolul dv fiscal auto ,ulterior inclusiv in aceiasi zi putand sa tranzactionati vehiculul
In momentul de fata nu puteti incheia contract de vanzare cumparare auto,deoarece nu puteti prezenta certificat fiscal,pe care numai autoritatea fiscala teritoriala in elibereaza la cererea contribuabilului pentru bunurilemobile si imobile in evidenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare masina trecuta doar la primarie fara a mai fi schimbate numerele Ionel03 Ionel03 As dori sa achizitionez o masina, dar problema este ca aceasta a fost cumparata de actualul propietar in ianuarie.Acesta a bagat-o la impozit la primarie dar ... (vezi toată discuția)
Inscris pe talonul auto "instrainat catre" ovidiu2014 ovidiu2014 Buna seara. In urma cu 2 ani am vandut o masina cu contract de vanzare-cumparare luat de pe internet, nu de la politie si am scris pe talon instrainat catre la ... (vezi toată discuția)
Buna seara , am și eu următoarea întrebare, am cumpărat un ... Brckbrasov Brckbrasov Buna seara , am și eu următoarea întrebare, am cumpărat un autoturism de la cineva care se ocupa cu vânzări/ cumpărări auto proprietarul din acte i a ... (vezi toată discuția)