avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical 2 locuri de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical 2 locuri de munca

Urmeaza sa intru in concediu medical de risc maternal,in ultimul an pe langa locul de munca pe perioada nedeterminata am lucrat la o firma 3 ore pe saptamana in lunile ianuarie pana in iunie inclusiv .Cum procedez cu CM conteaza ca am lucrat in doua parti sau se ia in calcul doar locul actual de munca?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 14:06, 21 Septembrie 2014
Conteaza doar locul actual de munca. Daca ati mai fi avut acum doua locuri de munca, indemnizatia de concediu medical s-ar fi platit de catre ambii angajatori.

Normele de aplicare a OUG nr.158/2005:

ART. 72
(1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(3) Angajatorii plãtitori au obligaţia respectãrii prevederilor art. 1.

va multumesc.Eu ma gandeam ca atunci cand se calculeaza baza de calcul din ultimele 6 luni ar trebui sa se ia in calcul si acele luni pt care am platit la sanatate adica de la angajatorul cu 3 ore
Concediile medicale se platesc numai de angajatorii cu care sunteti sub contract in momentul in care intrati in concediu medical.
va multumesc pt raspunsul prompt,mai am o curiozitate atunci cand o sa intru in concediul pre/postnatal se va lua in calcul si venitul de la firma cu 3 ore?dar la cic?
La calculul indemnizatiei de concediu de maternitate nu va intra venitul pentru CIM cu 3 ore/zi, dar e posibil la calculul indemnizatiei de CCC, pentru lunile care intra in perioada de 12 luni anterioare nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal irina.vas irina.vas Buna, Sunt administratorul unei societati si am si angajare facuta pe 2 ore/zi. Pe langa angajarea la firma mea mai sunt angajata si la o banca cu 8ore/zi. ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal oanalarisa oanalarisa Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie, incepand cu 3 mai urmeaza sa intru in concediu prenatal , si am lucrat in ultimele 6 luni sub contract de mandat ... (vezi toată discuția)
Concediu pre- si postnatal -mai multe contracte de munca p_orsyka p_orsyka Buna, sunt insarcinata, si am mai multe contrac te de munca, unul cu 8 ore(funtia de baza) si mai multe cu timp partial, cu 20 ore/luna. Can intru in ... (vezi toată discuția)