avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taiere nuci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taiere nuci

Am vreo 4 nuci imensi in fata curtii.Stau in Timisoara.Nucii au fost plantati de bunicu meu cand a facut casa acum vreo 50 de ani.Eu vreau sa scap de ei pentru ca toamna cand ies nucile toti tiganii se urca in ei sa ia nuci sa le vanda la piata si este pur si simplu un dezastru.Zona este un pic mai colorata.Craci rupte,galagie,ies la ei sa le spun sa plece ma injura, arunca cu pietre in ferestre,pur si simplu toamna in fata casei mele este un balamuc sinistru.La politie nu pot sa sun pentru ca dispar rapid si apoi suport eventuale consecinte tot de la colorato.Exista posibilitatea sa fac o cerere la primarie ca sa-i taie definitiv? Platesc oricat daca este vreo taxa de taiere nuci,ba mai mult,voi planta alti 4 pomi in acelasi locuri dar nu nuci.
Cel mai recent răspuns: Radu Palu , utilizator 23:28, 18 Martie 2019
Pacat de nuci....Macar in amintirea bunicului care a facut casa de care va fololositi.
Daca nu va deranjeaza ca va iau nucile , ci doar faptul ca fac galagie si va injura , lasati-i sa culeaga nucile , fara sa mai iesiti la ei. Poate asa nu vor mai fi conflicte.
Si sa stau sa matur dupa ei si sa le culeg ramasitele de crengi in fiecare zi din toamna?
Daca s-ar putea as dori un simplu raspuns juridic.Strict la subiect.La alte alternative ma gandesc in continuare.Atat doresc sa aflu.Se pot taia definitiv nucii din fata casei mele (spatiu public) cu plata vreunei taxe sau plantarea altora (10-15) in alta parte?? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 21 Septembrie 2014
karlos12, utilizator
Din pacate pentru dvs. nu puteti solicita taierea nucilor, deoarece nucii si castanii sunt protejati de lege, nu este voie sa fie taiati decat in anumite situatii(la dvs. nu exista o astfel de situatie. Eu am avut intrarea la teren de construit de 3,5m iar nucul(de vreo 40 de ani) era exact pe mijloc , am facut cerere la primarie pentru autorizatie de taiere iar domnul primar nu a vrut sa imi dea, a trebuit sa fac din nou cerere si sa anexez autorizatia de construire(nu se putea intra la teren decat pe acolo) si numai pentru constructie mi-a dat voie sa tai nucul!
Ultima modificare: Duminică, 21 Septembrie 2014
pusa2mimi, utilizator
Nu v-a dat pt. ca nu este de competenta sa sa dea o astfel de aprobare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taiere nuc Diana.F Diana.F Buna ziua. Avem in curtea casei un nuc, plantat de tatal meu, care impinge un perete al terasei, cu pericol de daramare. Am nevoie de autorizatie pentru taiere? (vezi toată discuția)
Cum pot să protejez un nuc de tăierea crengilor? PETRE17 PETRE17 Bună seara.Am un pom mai precis un nuc plantat de mama mea în 2013 în fața boxei mele de lemne,pomul nu atinge linile de curent,crengile nu sunt pe boxa ... (vezi toată discuția)
Taierea unui nuc de pe proprietate privata mariapopescu mariapopescu Pentru taierea unui nuc crescut razlet pe proprietate privata este nevoie de autorizatie? Legea din 2008 care completeaza legea pomiculturii din 2003 ce ... (vezi toată discuția)