avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident virand la stanga
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident virand la stanga

Buna Ziua,
Am avut un accident virand la stanga ca sa intru intro parcare..semnalizand ..marcaj discontinuu am fost lovit de catre un individ care venea cu viteza peste limita legala a intrat in mine pe banda a doua el venind de pe prima banda si ma impins in alta masina care iesea din parcare...a chemat politia care a venit si a constatat( eu am primit amenda 514 ron si in 24 h 207ron, mia suspendat carnetu pt 3 luni pentru neacordare de prioritate si mia cerut sa le dau copie dupa asigurare celorlalti 2. Intrebarea mea este daca sa procedat corect ..este vina mea..pot sa mai fac ceva..cel care a intrat in mine nu are nici o vina ca mergea ca nebunu si facea drifturi ...Eu iam spus agentului de politie ca nu sunt de acord si mia zis sa fac plangere in termen de 15 zile si a scris pe procesul verbal ca individul care a intrat in mine circula cu viteza foarte mare si din cauza asta nu l.am observat
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:41, 24 Septembrie 2014
Puteți contesta acest proces verbal, dar ptr a face dovada regulilor de circulație încălcate de fiecare dintre cei implicați in acest accident, ar trebui efectuată o expertiza de specialitate care sa stabilească dinamica producerii accidentului, cu ce viteza circulați fiecare si alte obiective stabilite. Toate implica niște costuri. Analizați toate aspectele si vedeți ce veți alege sa faceți.
agentul nu avea cum sa va creada pe cuvant ca venea ala cu viteza :) faceti contestatie daca va permiteti sa platiti expertiza...
Cel care v-a lovit venea de pe contrasens? Acest aspect nefiind clarificat de descrierea dumneavoastra.

Daca raspunsul e pozitiv, atunci consider decizia politistului corecta, deoarece:
- dumneavoastra aveati obligatia de a acorda prioritate masinilor care circula pe contrasens, in cazul manevrei descrise de dumneavoastra
- declaratia dumneavoastra cum ca celalalt venea cu viteza poate fi luata cel mult cu titlu de inventar, in conditiile in care nu aveti aviz metrologic vizat la zi, care sa omologheze ochiul dumneavoastra ca dispozitiv cinemometric. Stiti, zilele trecute si eu, circuland pe trotuar, m-am apucat sa imi aprind o tigare din mers, si la un moment dat s-a repezit un stalp de iluminat la mine, si m-a lovit de m-a trantit jos.
La prima vedere pareti a fi de vina, insa daca e cumva si cu vatamare se poate schimba usor lucrurile, adica nu ar fi nevoie de contestatie. Expertiza oricum ar fi benefica. Exista deja cazuri similare cand s-a dat culpa comuna sau culpa concurenta, adica diferentiata. In aceste situatii si Dvs ati putea beneficia de despagubire. Ma gandesc ca pagubele nu sunt chiar mici.
Nu este bine sa ne hazardam sa dam solutii pana in analizam problema sub toate aspectele. Pentru aceasta este necasar sa se cunoasca topografia locului accidentului, avariile tuturor autoturismelor implicate (fotografii sau, cel mai biine, vizionarea autoturismelor avariate), pozitiile autoturismelor dupa accident etc.
Pentru aceasta trebuie sa depuneti o plangere contraventionala prin care sa solicitati anularea procesului verbal de contraventie. Procesul implica niste costuri. Daca nu contestati procesul verbal va trebui sa va reparati autoturismul pe cheltuiala dvs., iar anul viitor veti o prima de asigurare mai mare pentru ca din asigurarea dvs. s-au platit doua daune (daca nu aveti si alte accidente). Decizia va apartine.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrunderea pe contrasens in timpul procesului de franare tiberiu1977 tiberiu1977 Masina condusa de mine a patruns pe contrasens in timpul procesului de franare. Procesul de franare este unul inertial in care conducatorul auto nu are ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, culpa comuna ? leorot leorot Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu pagube materiale insemnate la ambele masini. Eu m-am incadrat pentru viraj la stanga, iar din sens ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva după mai mult de 15 zile de la accident pentru a se face dreptate ? mihaild mihaild 1) La începutul lunii septembrie 2017, a avut loc un accident de circulație cu vătămare corporală. 2) Accidentul, care a avut loc într-o localiste, ... (vezi toată discuția)