avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sulta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sulta

Imi poate spune cineva daca este legal sa cer dovada detinerii disponibilului pentru plata unei sulte la care s-a angajat verbal paratul ? Procesul este pe rol, si desi am fost de acord cu primirea sultei, data fiind situatia financiara pe care paratul o are in momentul de fata, nu cred (desi nu recunoaste) ca are bani pentru a-mi achita sulta.
As dori si articolul din NCC sau NCPC daca se poate.
multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 13:46, 22 Septembrie 2014
Nu puteti solicita aceasta dovada,instanta va stabili un termen pt achitarea sultei,in cazul in care nu se achita puteti solicita executarea silita a debitorului.
Aveti si varianta in care solicitati atribuirea imobilului dvs cu obligatia achitarii sultei corespunzatoare celeilalte parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sulta sau vanzare la licitatie asaveid asaveid in urma decesului sotului, socrii mei au introdus actiunea de partaj. care varianta este recomandata pentru impartirea bunurilor: atribuirea bunului imobil ... (vezi toată discuția)
Executare silita sulta titiC titiC in urma unui proces de partaj m-i sa atribuit apartamentul mie cu obligatia de a achita sulta de *** sotului,fara sa fie specificata o perioada a achitarii ... (vezi toată discuția)
Executare silita Buna ziua, Pe scurt cazul este urmatorul: in urma unui proces de scoatere din indiviziune, s-a hotarat atribuirea apartamentului uneia dintre parti cu ... (vezi toată discuția)