avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare silita

Buna ziua,
Pe scurt cazul este urmatorul: in urma unui proces de scoatere din indiviziune, s-a hotarat atribuirea apartamentului uneia dintre parti cu conditia achitarii sultei celeilalte parti. Deoarece proprietarul (eu) nu poate achita din veniturile sale sulta si nici nu poate face un credit avand in vedere salariul mic, a hotarat sa vanda apartamentul si din banii obtinuti sa achite sulta si sa se mute intr-o garsoniera. Problema este urmatoarea: deoarece apartamentul a fost supraevaluat de catre expertul desemnat, iar valoarea lui la data scadentei este exact valoarea sultei, ce se va intampla? Voi fi executata silit urmand a fi data afara din apartament impreuna cu copilul, sau exista alta posibilitate de achitare a acestei sulte in mod esalonat?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: baietzika , utilizator 10:20, 12 Mai 2011
pers indreptatita la sulta va merge probabil la un executor. fie faceti intelegere scris acu acesta si conveniti cu persoana in cauza o suma de bani ce i-o dati lunar astfel incat in maxim 10 ani (termen de prescriptie in cat imobiliara) sa-i achitati suma , fie executorul scoate imobilul la licitatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare maria388 maria388 Buna zIua si la multi ani pe 2012,am o intrebare la d-voastra:in urma unui proces de iesire din indiviziune mi sa atribuit mie apartamentu si trebuie sa achit ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare iesire din indiviziune ... ca urmare a mostenirii dupã mama respectiv sotie tonny tonny S-a pronunţat o hotarare in care ii este atribuit tatalui meu apartamentul in cota de 1/1 parte cu obligatzia platii sultei catre mine ptr. cota de ... (vezi toată discuția)
Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)