avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Zgariere masina la manevra cu spatele
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Zgariere masina la manevra cu spatele

Am si eu o intrebare, am parcat tirul intro benzinarie, in spatele meu sa parcat un turism pe care nu lam vazut cnd am plecat a trebuit sa dau inapoi ca era altu in fata, propietarul turismului a zis ca iam impins masina 2 m eu nu am simtit nimik , mam dat jos si mam uitat nu avea nicio urma pe bara din fata , apoi el a zis ca am zgariato in lateral dar nu aveam cum ca atunci o vedeam in oglinzi eu am plecat , se poate sa fiu sanctionat
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 11:05, 22 Septembrie 2014
OUG nr.195/2002:

Art. 79
(1) Conducatorii de vehicule implicati intr-un accident de circulatie in urma caruia au rezultat numai avarierea vehiculelor si/sau alte pagube materiale sunt obligati:
a)sa scoata imediat vehiculele in afara partii carosabile ori, daca starea vehiculelor nu permite acest lucru, sa le deplaseze cat mai aproape de bordura sau acostament, semnalizandu-le prezenta;
b)sa se prezinte la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs accidentul in termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru intocmirea documentelor de constatare.

Art.100:
(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:

g)neprezentarea la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 79 alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier gilisor gilisor Daca in urma unui eveniment rutier, din care a rezultat avarierea unei oglinzi retrovizoare - in speta la autoturismul meu - iar partea adversa nu imi comunica ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului accidentului cu avarii doar la o masina warum warum Intr-o parcare se atinge bara din fata a unei masini de catre roata unei alte masini, aparent ciobind o foarte mica parte de vopsea. O doamna foarte nervoasa ... (vezi toată discuția)
Incident in parcare Canuda Canuda Pe data de 19 septembrie 2012 ora 17 am luat virajul mare la intrarea in parcarea din fata blocului meu.Cu roata fata stanga am urcat bordura,am franat dar in ... (vezi toată discuția)