avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

Daca in urma unui eveniment rutier, din care a rezultat avarierea unei oglinzi retrovizoare - in speta la autoturismul meu - iar partea adversa nu imi comunica mie in momentul evenimentului ca are si el avaraii, caz in care eu am decis, potrivit art. 79(2) lit. b din O.G. nr. 195/2002 ca nu trebuie sa anunt in termen de 24 de ore organele de politie sunt sanctionat de Politie pentru acest fapt, ESTE LEGAL SAU NU?
Cel mai recent răspuns: ContSters396455 , utilizator 22:00, 29 Iunie 2016
Codul Rutier 2015. OUG 195 din 2002 actualizata 2015

Articolul 79
(1) Conducatorii de vehicule implicati intr-un accident de circulatie in urma caruia au rezultat numai avarierea vehiculelor si/sau alte pagube materiale sunt obligati:
a)sa scoata imediat vehiculele in afara partii carosabile ori, daca starea vehiculelor nu permite acest lucru, sa le deplaseze cat mai aproape de bordura sau acostament, semnalizandu-le prezenta;
b)sa se prezinte la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs accidentul in termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru intocmirea documentelor de constatare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis auto 123claudiu123 123claudiu123 Va rog sa-mi raspundeti daca mai este in vigoare art.231 litera h din codu rutier referitor la termenul de 48h de declarare la politie a accidedetului cu ... (vezi toată discuția)
Zgariere masina la manevra cu spatele mishelvvvv mishelvvvv Am si eu o intrebare, am parcat tirul intro benzinarie, in spatele meu sa parcat un turism pe care nu lam vazut cnd am plecat a trebuit sa dau inapoi ca era ... (vezi toată discuția)
Constatare amiabila artbor20 artbor20 Buna seara, Nu mai tin minte, dar am citit undeva(am tot cautat dar n-am mai gasit site-ul/link-ul) ca in anumite cazuri asiguratorul trimite date detaliate ... (vezi toată discuția)