avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Colaborare ONG cu persoana fizica dintr-o tara din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Colaborare ONG cu persoana fizica dintr-o tara din spatiul UE

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie.
O persoana dintr-o tara din spatiul UE acorda servicii de consultanta unui ONG din Romania. As vrea sa stiu ce situatii legale as avea sa si platesc aceasta persoana, avand in vedere ca nu are un program fix de lucru, nu se foloseste de resursele ong-ului...totul se face in general prin convorbiri skype, email, si cateva vizite pe an, pe cheltuiala consulatantului.
M-am gandit la o conventie civila, avand in vedere ca activitatea nu este una dependenta, dar nu stiu exact cadrul legal, taxele si impozitele ce trebuie platite si declarate de catre ONG pe de o parte si persoana straina pe de alta parte.
Va multumesc anticipat pt ajutor!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 12:47, 17 Noiembrie 2014
Daca va ganditi la conv civle sau angajari va trebuie un NIF( de luat de la fiscul roman) pt pers respectiva( ca sa l puteti declara la fiscul roman).
Cel mai simplu este cu factura ( daca poate oferi +16% impozit nerezidenti daca nu are cert de rezidenta fiscala)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

[muzica] plata drepturilor de autor la persoane nerezidente si inregistrarea contractelor ferriswheel ferriswheel Salut, am o casa de discuri de muzica electronica activa din octombrie 2014 care se ocupa si de sincronizari (audio) catre diverse alte firme ... (vezi toată discuția)
Plata serviciu de consultanta lylyan lylyan Buna ziua Un cetatean suedez cu cont deschis in Romania primeste o suma de 5000 USD/luna - ctr de consultanta cu un ONG din America. Ce trebuie sa declare la ... (vezi toată discuția)
Redevente LUMINITA-GICA LUMINITA-GICA Buna ziua Am un SRL care obtine venituri din Anglia prin vanzare de muzica . Artistii carora le vinde muzica nu sunt din Romania . Din banii incasati din ... (vezi toată discuția)