Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie.
O persoana dintr-o tara din spatiul UE acorda servicii de consultanta unui ONG din Romania. As vrea sa stiu ce situatii legale as avea sa si platesc aceasta persoana, avand in vedere ca nu are un program fix de lucru, nu se foloseste de resursele ong-ului...totul se face in general prin convorbiri skype, email, si cateva vizite pe an, pe cheltuiala consulatantului.
M-am gandit la o conventie civila, avand in vedere ca activitatea nu este una dependenta, dar nu stiu exact cadrul legal, taxele si impozitele ce trebuie platite si declarate de catre ONG pe de o parte si persoana straina pe de alta parte.
Va multumesc anticipat pt ajutor!
Daca va ganditi la conv civle sau angajari va trebuie un NIF( de luat de la fiscul roman) pt pers respectiva( ca sa l puteti declara la fiscul roman).
Cel mai simplu este cu factura ( daca poate oferi +16% impozit nerezidenti daca nu are cert de rezidenta fiscala)
Redevente
LUMINITA-GICA
Buna ziua
Am un SRL care obtine venituri din Anglia prin vanzare de muzica .
Artistii carora le vinde muzica nu sunt din Romania . Din banii incasati din ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.