avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Depunere declaratii online schimbare vector fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Depunere declaratii online schimbare vector fiscal

Buna ziua, am incheiat recent un contract cu o firma de contabilitate si trebuie sa fac o imputernicire pentru expertul contabil de a-mi depude declaratiile online. Am inteles ca trebuie sa fac o imputernicire notariala, dar am urmatoarea nelamurire: firma momentat este neplatitoare de TVA, in aproximativ o luna sau doua dorim sa devenim platitori de TVA prin optiunne, daca facem acum imputernicirea pentru depunerea declaratiilor, in momentul in care vom deveni platitori de TVA trebuie sa facem o alta imputernicire, respectiv sa depunem inca o data actele la finante pentru depunerea decl.online?
Acelasi lucru as dori sa il stiu si pentru parola Revisal, daca cer acum o parola cxabd schimb vectorul fiscal trebuie sa cer alta?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 14:41, 27 Septembrie 2014
Nu la ambele.

Imputernicirea o dati pentru toate declaratiile care se pot depune online inclusiv bilanturi. Contabilul o sa va intocmeasca doua formulare 150 si 152 si le va depune la adm fin.
Multumesc frumos de raspuns!
Daca acum sunt neplatitor de TVA si peste o luna sau doua o sa devin platitor se reface imputernicirea, respectiv decl 150 si 152? Ca atunci nu le-as face acum, depune adm declaratiile direct la finante pentru o luna si le facem dupa ce schimba vectorul fiscal, sa scutim taxa notariala.
Multumesc
Scrie clar mai sus ca se face o singura imputernicire pentru toate formularele care vor fi depuse online. E o problema minora cu care va bateti capul...
Declaratia 010 privind modificarea vectorului fiscal in momentul in care deveniti platitoare de T.V.A. nu se depune online ci la ghiseu, insotita de un dosar care contine anumite acte, in functie de cauza inscrierii: (1) depasirea plafonului cifrei de afeceri de 220.000 lei sau (2) prin optiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa devenit platitor de tva- declaratie 392 Geo_2008 Geo_2008 Buna ziua si La multi ani tuturor am un PFA care la 01.09.2014 a devenit platitor de tva. acum am o dilema referitoare la declaratia 392, ce depun si ... (vezi toată discuția)
declaratii dupa infiintare pfa florinat florinat Subiect: Declaratii dupa infiintare PFA După ce se înființează PFA-ul, cu obiect de activitate prestare servicii către client din UE, obligațile ... (vezi toată discuția)
Impediment in colaborarea cu anumiti beneficiari preda sorin preda sorin Buna ziua.Sunt titularul unei intreprinderi individuale ,am o singura masina de transport marfa si ma lovesc de o problema la eventualele colaborari cu ... (vezi toată discuția)