avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot formula plangere penala in aceasta situatie?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot formula plangere penala in aceasta situatie?

Acum aprox o luna si jumatate, am apelat la o cunostiinta sa ma ajute sa cumpar o masina prin licitatie din afara tarii (persoana detine un SRL si practic ar fi un intermediar). Am fost mintita in legatura cu pretul masinii, persoana s-a aratar binevoitoare si a spus ca nu isi pune comision, desi pe parcurs a recunoscut ca o parte din bani sunt pt el. Mi s-a spus ca masina ajunge in 12 zile, dar au trecut mai mult de 30 si sunt dusa cu vorba.
Singurele acte pe care le am sunt 3 facturi cu titlul de avans (inca mai pretinde ca ar trebui sa ii mai dau niste bani sa achit masina).
Intre timp, am aflat pretul masinii si faptul ca stia de la inceput ca masina nu va veni in 12 zile.
Ce ar trebui sa fac? As vrea sa ii fac o plangere si eventual sa actionez in instanta pt ca nu cred ca voi mai primi masina si voi ramane cu o paguba de 11500 euro.
Unde as putea sa merg si in ce temei as putea sa formulez plangerea?
Este o alta forma de escrocherie. Ma protejeaza cumva legea?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:40, 22 Septembrie 2014
Formulati plangere sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune sau nu? un om simplu un om simplu Buna, I-am dat in urma cu 2 saptamani suma de 1200 de euro unei persoane sa-mi cumpere o masina pt ca mi-a spus ca atat costa si ulterior am aflat ca el a ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina furata iar acum nu imi inapoiaza banii ancabtr ancabtr Am cumparat o masina de la vecinul meu (nu el fiind proprietarul in acte al autoturismului) dandu-i banii pe loc crezandu-l de buna credinta urmand sa se ... (vezi toată discuția)
Inscris sub semnatura privata -inselaciune? maiami maiami as dori sa stiu ce se poate intampla daca am facut un act de mana in urmatoarele conditii: titlu apare contract de vanzare cumparare iar in contract am scris ... (vezi toată discuția)