avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul de voluntariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul de voluntariat

Este adevarat ca daca am lucrat intr-o organizatie ca voluntar pe o perioada de 2 ani, in baza unui contract de voluntariat, acesta perioada se adauga ca vechime in munca? Daca da, va rog sa-mi specificati incadrarea legislativa. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:04, 22 Septembrie 2014
Legea 78/2014 privind reglementarea activitatii de voluntariat in Romania
art.10
(1) Este interzis, sub sanctiunea anulabilitatii, sa se incheie contract de voluntariat in scopul de a evita incheierea unui contract individual de munca sau, dupa caz, a unui contract civil de prestari de servicii ori a altui contract civil cu titlu oneros pentru efectuarea prestatiilor respective.
(2) Activitatea de voluntariat se considera experienta profesionala si/sau in specialitate, in functie de tipul activitatii, daca aceasta este realizata in domeniul studiilor absolvite.
...

Legea 78/2014 a intrat in vigoare la data de 26 iulie 2014.

Asadar, activitatea de voluntariat nu este considerata vechime in munca.
Am inteles, deci e doar o experienta profesionala si atat. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract voluntariat orzan_carmen orzan_carmen Buna ziua! Contractul de voluntariat constituie vechime in munca?? Daca da, in ce conditii?? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Voluntariat la firma la care sunt angajat ViorelPrisacar ViorelPrisacar Buna seara, Am citit ultima modificare cu privirea la legea voluntariatului, dar nu am inteles un lucru. Eu sunt angajat la firma x pe program normal de 8 ... (vezi toată discuția)
Contract de voluntariat cu firma? russucamelia russucamelia Vreau sa lucrez ca voluntar la o firma particulara. Firma poate solicita plata (sa taie si chitanta....) de la posibilii beneficiari, datorita serviciilor pe ... (vezi toată discuția)