avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot da in judecata Posta Romana pentru ca nu a trimis ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot da in judecata Posta Romana pentru ca nu a trimis un plic cu taxele de timbru la timp iar Curtea de Apel a respins recursul ca fiind netimbrat?

Sunt in litgiu cu Directia Finantelor Publice la Curtea de Apel Constanta.Am cerut acordarea unui nou termen de judecata, pentru angajarea unui aparator.
Am trimis prin Posta Romana taxa de timbru judiciar si timbrul judiciar. Mentionez ca eu locuiesc in Tulcea.
Au fost trimise in data de 27.08.2014,iar plicul a ajuns in data de 15.09.2014. Termenul era pentru data de 04.09.2014 iar Curtea a respins cererea ca fiind netimbrata.
Mentionez ca am facut o sesizare (reclamatie) la Posta Romana in data de 12.09.2014.
Litigiul are in vedere o suma de 60.000 de lei.
Pot sa dau in judecata Posta Romana pentru a recupera aceasta suma, avand in vedere ca am pierdut procesul din cauza neglijentei lor?
Cel mai recent răspuns: ContSters81470 , utilizator 21:02, 24 Septembrie 2014
Buna seara,

Exceptand faptul ca subiectul abordat de dvs nu face obiectul discutiilor din forum de la rubrica "Societati comerciale", consider ca puteti introduce o noua cerere cea dintai neavand autoritate de lucru judecat...

De curiozitate...care a fost raspunsul primit la sesizarea facuta?
Posta Romana a trimis plicul,abia dupa ce am facut sesizarea... Nu am primit nici un raspuns, deoarece a sosit confirmarea de primire.
Multumesc
Multumesc pentru clarificare!

Mai depuneti o data cererea si va sfatuiesc sa contractati un avocat inainte de a o depune.

Succes!
Recursul dvs. a fost anulat ca netimbrat. Nu există prevedere legală care să vă permită să depuneți un alt recurs - o asemnea cerere va fi respinsă ca inadmisibilă.

Părerea mea este că în dosarul care a fost pe rolul Curții de Apel Constanța nu mai aveți cale de atac. Dacă v-ați fi prezentat la termen și ați fi făcut dovada trimiterii taxelor prin poștă, instanța ar fi acordat un termen. Probabil că la fel s-ar fi întâmplat și dacă ați fi trimis orice înscris instanței din care să rezulte că ați achitat taxa judiciară de timbru.

Dacă doriți, puteți să dați în judecată Poșta Română. Însă, în procesul dvs. nu mai puteți schimba situația. El rămâne pierdut.
Având în vedere suma destul de mare vă sfătuiesc să angajați un avocat. Există instituția repunerii în termen, dar și căi extraordinare de atac. Consultați neapărat un avocat, deoarece se poate da un răspuns corect doar cu documentele în față. Dacă ați cerut un termen pentru angajarea unei apărător, ce s-a întâmplat cu acel apărător, de nu v-a reprezentat la termen?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune anulata ca netimbrata, recurs respins ca nefondat - ce mai pot face? michil michil Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o solutie la problema pe care o intampin. Am chemat in judecata pe Contencios un Biroul al unor executori judecatoresti ... (vezi toată discuția)
Recurs extraordinar (cai extraordinare de atac) cocagh cocagh Am avut pe rol un proces in contencios administrativ. La tribunal a fost respinsa cauza prin exceptia de tardivitate. Am facut apel cerand judecarea in lipsa. ... (vezi toată discuția)
Anulare actiune ca netimbrata din cauza pierderii plicului de catre judecatorie mira09 mira09 Sunt in urmatoarea situatie: instanta anuleaza actiunea ca netimbrata desi plicul cu dovada achitarii taxei a fost primit de catre Judecatorie inaintea ... (vezi toată discuția)