avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anulare actiune ca netimbrata din cauza pierderii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anulare actiune ca netimbrata din cauza pierderii plicului de catre judecatorie

Sunt in urmatoarea situatie: instanta anuleaza actiunea ca netimbrata desi plicul cu dovada achitarii taxei a fost primit de catre Judecatorie inaintea termenului de judecata.Am deci confirmarea de primire, am copie dupa taxa de timbru si am facut recurs. Ce alte dovezi sau argumente as putea sa invoc pentru castigarea cauzei?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2015
mira09, utilizator
Cel mai recent răspuns: mira09 , utilizator 12:01, 16 Septembrie 2015
Ați trimis dovada, în original, a taxei de timbru prin poștă, iar plicul a fost pierdut? Poate că plicul trimis de către dvs este încă la mapă astfel că puteți verifica la arhiva instanței.
Pe viitor vă sfătuiesc să trimiteți plicul, cu conținut declarat și confirmare de primire. Cel mai bine este să depuneți taxa direct la instanță (cu specificarea faptului că depuneți chitanța nr______, în original), și să obțineți ștampila instanței pe copia adresei de înaintare.
Am trimis taxa in original prin posta fara continut declarat, nu am sa mai fac aceasta greseala. Am vorbit la registratura, au confirmat notarea in registru primiri a plicului insa nu se gaseste plicul.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune anulata ca netimbrata, recurs respins ca nefondat - ce mai pot face? michil michil Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o solutie la problema pe care o intampin. Am chemat in judecata pe Contencios un Biroul al unor executori judecatoresti ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru al contestatiei la proces verbal Alexandra Victoria I. Alexandra Victoria I. Buna seara! Am primit o amenda si am decis sa fac contestatie la procesul verbal primit prin posta. Acesta avea CNP-ul gresit, exista martor dar organul de ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru - contencios administrativ RoSo RoSo Bună ziua, Am depus, la Tribunal, o cerere de chemare în judecată a unei instituții mai demult. Procesul se găsește în faza în care am depus ... (vezi toată discuția)