Am depus, la Tribunal, o cerere de chemare în judecată a unei instituții mai demult. Procesul se găsește în faza în care am depus răspunsul la întâmpinare, iar Tribunalul mi-a trimis citația prin care părțile să se prezinte în fața instanței.
Problema, mai degrabă nelămurirea, este că în citație scrie: să depun la dosar dovada achitării taxei judiciare de timbru în original. Nu îmi dau seama de ce mi-ar cere așa ceva atât timp cât am depus copia în primă fază, după ce mi-a comunicat Tribunalul valoarea taxei de timbru. Oricum, fără dovada achitării taxei, instanța nu ar fi putut să dea curs cererii mele de chemare în judecată, iar cererea ar fi fost anulată.
În concluzie, știe cineva de ce mi s-ar cere originalul dovezii de achitare a taxei judiciare de timbru? Care ar fi baza legală pentru așa ceva? În Codul de procedură civilă nu scrie nimic despre așa ceva.
Este dreptul instantei sa va ceara depunerea in originala dovezii achitarii taxei judiciare de timbru,daca nu va conformati va poate anula cererea conf.art.200 NCPC,in cele din urma,intrebarile dvs.sunt retorice, daca vreti sa va conformati este bine, daca nu, riscati anularea cererii,algerea va apartine.
Însă nu-mi dau seama cum ar putea instanța să aibă dreptul să-mi ceară ceva ce nu este prevăzut în niciun act normativ. Nu poate cere orice, oricând, căci ar însemna abuz de putere. În plus, art. 200 nu se aplică deoarece am depășit demult acea fază a procesului, așa cum am scris și în primul mesaj (am făcut cererea de chemare în judecată, am achitat taxa de timbru conform sumei indicate de instanță, am depus-o la dosar, am primit întâmpinarea pârâtului, am răspuns la întâmpinarea pârâtului, iar acum, după îndeplinirea tuturor etapelor, am primit citația instanței ca să mă prezint în fața ei pe data x și, în plus, să depun originalul dovezii achitării taxei).