Buna ziua,
Suntem casatoriti de un an, fetita noastra are 10 luni astazi implinite. Eu am un salariu de 1000 ron dar momentan sunt inca in concediu pt cresterea copilului. Fiindca de cand ne-am casatorit am fost in concediul acesta, eu am contribuit cu resursele mele limitate la cheltuielile pe mancare. Sotul vrea sa dovedeasca faptul k el aduce toti banii in casa, ca eu nu am domiciliu ( asa si este, mama si tata nu au proprietati, am doar o matusa cu casa ). Am dovezi scrise ( discutie pe messenger ) cand ma injura si ma facea in toate felurile, discutia e edificatoare pentru chinul trait de mine zi de zi, e doar o mica parte din tortura psihica la care sunt supusa de acest om care vrea doar custodia, si ar vrea ca eu sa dispar ca si cum nu as fi existat. Inainte cu o luna sa concepem copilul el a fost internat la spitalul de boli nervoase pt ca avea niste depresii si crize de insomnie. Au vrut sa il interneze pe o perioada indelungata deoarece prezenta simptome grave insa mama lui nu a semnat pentru a-l tine internat. Eu cred ca boala sa ,daca exista atunci, s-a agravat si mi-e teama pentru viata mea. Am sanse sa castig la proces custodia daca am salariul asa mic si nu am proprietate pe numele meu?:(( Va rg mult sa ma ajutati cu un sfat, sunt amenintata in fiecare zi ca voi fi data afara, in afara de asta, alocatia copilului e pe numele sotului si eu traiesc doar din 850 ron pe luna fiindca el nu imi da bani si nu pot merge la munca fiindca nu am cu cine lasa copilul. Multumesc
Daca aveti de gind sa promovati divort trebuie sa va pregatiti foarte bine cu probe ( martori, inscrisuri) pentru a putea dovedi, pe de o parte ca relatiile de familiei s-au deteriorat din vina lui, iar pe de alta parte ca nu poate oferi garantii oentru cresterea si educarea copillui. Fiind de virsta asa mica, de regula copii se incredinteaza mamei, si criteriile de apreciere ale instanei sint mai multe nu neaparta doar veniturile sau starea materiala. Daca sotul a avut antecedente din punct de vedere al sanatatii psihice, le puteti folosi. Asa cum ati fost sfatuita situatia dvs necesita sa va consultati cu un avocat pentru a gasi calea cea mai buna de rezolvare.
chiar daca nu aveti un domiciliu, nu inseamna neaparat ca nu puteti asigura o locuinta fiicei dvs .
puteti face dovada ca o sa stati cu chirie, ca parintii va vor ajuta material la cresterea fetitei, aducandu-i in instanta ca si martori .
faptul ca a avut antedente din punct de vedere al sanatatii, poate fi folosit de dvs impotriva lui .
de regula instanta in ro acorda copilul mamelor. va recomand sa angajati un avocat din orasul de domiciliu.
Va multumesc pentru sfaturi, m-am mai linistit. Cea mai buna prietena a mea e avocat insa nu am vrut sa ii spun care e situatia noastra. Sa va dea Dzeu ce va doriti fiindca ati raspuns si ati fost dispusi sa ajutati fara sa cereti nimic in schimb. Numai bine tuturor
Faptul lipsei /alterarii discernamantului poate fi demonstrat prin inscrisuri (certificate medico-legale , chiar expertiza psihiatrica ) , martori .Chiar daca nu aveti o locuinta proprie , e clar ca incredintarea minorului tatalui l-ar pune intr-o stare de pericol.In plus , veti avea unde sa locuiti , chiar daca va fi cu matusa dumneavoastra , sau cu parintii (spre exemplu.)
Daca pericliteaza minorului poate sa-i fie ingradit dreptul de vizita , total , sau limitat , in sensul prezentei anumitor persoane pentru o atmosfera securizanta.
E clar , din cele relatate de dvs , ca minorul nu ar putea fi incredintat tatalui , intrucat acesta da dovada de instabilitate psihica .(poate nu una foarte grava , insa suficienta pentru ca minorul sa nu se dezvolte armonios .Pastrati orice mijloc de proba : eventuale inregistrari , care atesta comportamentului tatalui, e-mailuri , intrucat pot fi incuviintate si administrate ca mijloace de proba.
Un aspect pe care, intial , l-am omis : in conditiile date , puteti parasi domiciliul conjugal , intrucat exista constante amenintari , plus o stare de nesiguranta , de pericol .Deci , puteti pleca oricand , la o o prietena /ruda /cunostinta, care sunt dispuse sa va ajute pana la desfacerea casatoriei prin divort.
va multumesc, am pastrat toate probele, inregistrare video si conversatii pe messenger. sper sa nu am nevoie sa le folosesc, mai am speranta ca rugandu-ma il voi schimba, as vrea sa redevina cel ce a fost, poate e doar o ratacire ceea ce arata el de un an incoacel. Numai bine va doresc !!