avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot obtine custodia copil?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot obtine custodia copil?

Buna ziua.Sper sa ma puteti ajuta.pe data de 14 aprilie avem prima infatisare.Am comvenit sa nu facem mare tamtam pe baza divortului sa nu ne inproscam cu noroi sa nu ne jignim deoarece avem un copil minor si anume o fetita de 4ani si 8 luni.Pe parcurs au aparut problemele si totul a degenerat in cearta.Tot ce doresc este sa stiu daca pot obtine custodia copilului.Ea a ramas in casa cu copilul dar are un program foarte incarcat.Lucreaza in spital in ture.2zile dimineata,4dupa amiaza,3de noapte iar copilul ramane in grija bunici [mama ei].bunica are probleme de sanatate.A fost internata la neurologie sufera de epilepsie si are un tratament.Au existat cazuri cand a lesinat pe strada ,in casa singura sau de fata cu noi.Copilul necesita atentie deoarece a fost diagnosticata cu epilepsie si urmeaza un tratament de 2 ani de zile.Au existat zile in care fetita a ramas si 3 zile cu bunica, mama fiind plecata la munte la distractie cu amici.Precizez ca casa in care a ramas sa locuiasca apartine mamei ei[bunica fetitei].
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:52, 26 Martie 2009
In principu,puteti obtine incredintarea minorei.Pentru aceasta trebuie sa dovediti ca aveti posibilitati materiale (venituri sigure), ca sunteti demn din punct de vedere moral sa intretineti minora, ca aveti un domiciliu stabil,dar mai ales daca dovediti cu acte medicale starea sanatatii sotiei si mai ales,faptul ca boala de care sufera este de natura sa impieteze asupra cresterii si educarii copilului.este posibil pentru a dovedi starea sotiei sa se dispuna si o expertiza medico-legala care sa confirme din punct de vedere medical afirmatiile dvs.Pentru aceasta trebuie sa depuneti cerere reconventionala care are ca obiect incredintarea minorei.Aceasta cerere trebuie dovedita cu acte,martori,interogatoriul sotiei, ancheta sociala efectuata de Autoritatea tutelara din primaria unde locuiti si eventual expertiza medico-legala.Cererea dvs.are cele mai multe sanse sa fie admisa in situatia in care dovediti pe langa cele aratate ca starea sanatatii sotiei o impiedica in mod vadit sa aiba grija de copil.cel mai bine ar fi sa va angajati un aparator care sa va faca apararile si sa va ajute la administrarea probatoriilor aratate.:wave:
Daca se va constata ca mama , nici pana in acest moment nu si-a exercitat cu seriozitate atributiile de parinte , ci , din contra , aceasta are un comportament defectuos , neglijand minorul , acesta poate fi incredintat spre crestere si educare dvs .
Daca bunica sufera de o asemenea afectiune ce are consecinte serioase asupra starii de sanatate , inclusiv afectand memoria sau chiar discernamantul , aceasta nu ar putea oferi o educatie potrivita minorului .Pe cale de consecinta , uzati de mijloace de proba pertinente : proba cu martori , inscrisuri care sa va sustinta afirmatiile.
Succes.
Multumesc.In privinta bunici pot demonstra cu expertiza mediala tot ceea ce am declarat si cu martori,cat despre mama copilului nu stiu cum sa o fac singura mea proba este orarul ei de munca foarte incarcat deoarece nu are un program fix pe fiecare luna.Precizez caci copilul a fost diagnosticat in urma cu 2 ani cu epilepsie si de atunci urmeaza un tratament strict.Eu ma leg de aceasta problema deoarece copilul ramane in grija bunici care cum am mai spus are 2 internari la activ si poate lesina oricand cu copilul in casa fara ca nimeni sa stie.
Administrati,bineninteles cu avocat,toate probatoriile necesare pentru a va fi incredintata minora(faptul ca sotia are foarte putin timp la dispozitie pentru a creste si educa minora,boala psihica a bunicii materne si imposibilitatea acesteia de a avea grija de un copil,la randul sau,cu probleme,posibilitatile dvs de a ingriji si educa copilul-moral,material),probatorii cu acte,martori,interogatoriu si expertiza medico-legala.
Aveti posibilitatea de a formula cerere reconventionala sau de a formula actiune separata.
lory_boby a scris:

Buna ziua.Sper sa ma puteti ajuta.pe data de 14 aprilie avem prima infatisare.Am comvenit sa nu facem mare tamtam pe baza divortului sa nu ne inproscam cu noroi sa nu ne jignim deoarece avem un copil minor si anume o fetita de 4ani si 8 luni.Pe parcurs au aparut problemele si totul a degenerat in cearta.Tot ce doresc este sa stiu daca pot obtine custodia copilului.Ea a ramas in casa cu copilul dar are un program foarte incarcat.Lucreaza in spital in ture.2zile dimineata,4dupa amiaza,3de noapte iar copilul ramane in grija bunici [mama ei].bunica are probleme de sanatate.A fost internata la neurologie sufera de epilepsie si are un tratament.Au existat cazuri cand a lesinat pe strada ,in casa singura sau de fata cu noi.Copilul necesita atentie deoarece a fost diagnosticata cu epilepsie si urmeaza un tratament de 2 ani de zile.Au existat zile in care fetita a ramas si 3 zile cu bunica, mama fiind plecata la munte la distractie cu amici.Precizez ca casa in care a ramas sa locuiasca apartine mamei ei[bunica fetitei].

Fara avocat nu aveti nicio sansa iar cu avocat va fi foarte greu.
Incercati sa va judecati pt ca oricum nu aveti de ales.
Conteaza foarte mult cat de dese sunt crizele de epilepsie si cu ce afecteaza ingirijirea minorului.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie tata amne amne Buna revin cu o lamurire. Nevasta mea a semnat aceea foaie prin care imi incredinta un copil pentru ca ea a comis o ilegalitate : a luat unul dintre copii de ... (vezi toată discuția)
Divorþ violeta23 violeta23 Buna ziua am o problema si va rog sa ma ajutati am fost căsătorită timp de 7 ani de 6 ani cu acte avem un copil relatia a fost relativ buna pama a inceput ... (vezi toată discuția)
Divort jolie1 jolie1 va rog sa ma ajutati!!!as vrea sa divortez de sotul meu dar mi e frica sa nu imi pierd copilul deoarece el ma ameninta ca daca intentez divort imi va lua ... (vezi toată discuția)