avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

va rog sa ma ajutati!!!as vrea sa divortez de sotul meu dar mi e frica sa nu imi pierd copilul deoarece el ma ameninta ca daca intentez divort imi va lua copilul.tin sa mentionez ca am un sot care ma abuzeaza fizic psihic si verbal si nu isi indeplineste absolut delocatributiile de tata si sot.as fi recunoscatoare sa stiu in ce conditii imi pot pierde copilul daca divortez.multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:22, 15 Februarie 2010
Nu va puteti pierde copilul decat daca probatoriile care vor fi administrate de dvs.in cadrul procesului de divort ,pe capatul de cerere,privind incredintarea minorului nu va fi dovedit cu conludenta de probatoriile pe care trebuieste sa le administrati:cu acte,interogatoriu,martori si ancheta sociala,care va concluziona asupra conditiilor de crestere si educare,din punct de vedere moral si material,pe care le ofera fiecare dintre dvs.
Daca minorul a implinit varsta de 10 ani,va fi audiat in Camera de consiliu pentru a-si arata optiunea caruia dintre parinti sa fie incredintat.
In concluzie,anagajt un avocat care sa va ajute atat in formularea cat si in sustinerea in instanta a actiunii.
Nu va pierdeti copilul.Nu stiu ce varsta are copilul dvs, insa trebuie sa stiti ca in general minorii sunt incredintati mamelor, evident dvs. urmand sa faceti in cadrul procesului de divort probe cu privire la conditiile de crestere si educare pe care i le puteti oferi minorului in comparatie cu tatal, afectiunea stabilita dintre dvs. si minor si altele.Cel mai bine angajati avocat si veti primi toate sfaturile de care aveti nevoie, inclusiv veti avea asigurata asistenta juridica de-alungul intregului proces.Fiti linistita, nu sunteti nici prima si cu siguranta nici ultima.Mult succes!
Aveti toate sansele sa nu pierdeti copilul.
Trebuie insa sa va angajati avocat.
O sa puna mare presiune pe dvs in lipsa unui avocat.
puteti pierde copilul in situatia in care sotul poate proba de exemplu ca sunteti o mama imorala sau ca nu acordati ingrijirea necesara acestuia.
este si normal cand se ajunge in astfel de situatii sa existe stari de tensiune si neintelegeri .
instantele din RO incredinteaza de regula copiii mamelor.
nu va faceti foarte mari griji, incercati sa judecati la rece situatia faptica , hotarati ce faceti in continuare si daca va decideti in vederea desfacerii casatoriei, indicat ar fi sa apelati la un avocat din localitatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in germania ContSters45341 ContSters45341 Buna ziua, sunt casatorita cu cetatean canadian/britanic. Domiciliul comun Hamburg, Germania. Acum ma gandesc la divort. Avem un copil de aproape 2 ani, si ... (vezi toată discuția)
Proces divort art1580 art1580 Va rog, imi puteti spune si mie, care sunt situatiile in care in caz de divort al parintilor un minor ar putea fi incredintat tatalui? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Incredintare copil TOMAALIMOS TOMAALIMOS Am un copil în vârstă de şapte ani care în urma divorţului a fost încredinţat mamei care s-a angajat în creşterea şi educarea lui. Copilul nu a ... (vezi toată discuția)