avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces divort

Va rog, imi puteti spune si mie, care sunt situatiile in care in caz de divort al parintilor un minor ar putea fi incredintat tatalui?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:42, 15 Noiembrie 2010
daca din probele administrate la dosar reiese ca a avut un comportament imoral, agresiv sau abuziv fata de minor.
daca minorul are peste 10 ani si vrea sa fie incredintat tatalui.
Daca nu il vrea mama, in rest, nu prea se acorda incredintarea tatalui.
In urma probatoriilor administrate in instanta(acte,martori,interogatoriu,ancheta sociala) pe care instanta le analizeaza,aceasta incredinteaza minorul parintelui care ofera cele mai bune garantii sociale,morale si materiale pentru cresterea si educare minorului
Instanta de judecata va afla vointa minorului cu varsta mai mare de 10 ani , in camera de consiliu, in mod obligatoriu.
Audierea acestuia, inainte de a implini 10 ani , este una facultativa. Instanta de judecata va avea ca reper interesul superior al minorului , care nu trebuie sa fie afectat de separatia dintre parinti.
Asadar, analizand in integralitate materialul probator ( constituit din martori directi , care au cunostinta in mod nemijloc de parcursul raporturilor de familie sau indirecti, cei care au cunostinte din surse straine de evenimentele petrecute in aceasta casniciei , inscrisuri , interogatoriu , ancheta sociala ) instanta de judecata va aprecia cum ii este mai bine copilului : alaturi de mama sau de tata .


Succes.
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort jolie1 jolie1 va rog sa ma ajutati!!!as vrea sa divortez de sotul meu dar mi e frica sa nu imi pierd copilul deoarece el ma ameninta ca daca intentez divort imi va lua ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters175146 ContSters175146 sotia mea cu care sunt in curs de divort a plecat in strainatate acum 1.9 luni.eu raminind aici cu cei 2 copii minori .Ce sanse am ca cei 2 copii sa ramina ... (vezi toată discuția)
Copil 12 ani, parinti necasatoriti---cui poate ramane copilul? doina80 doina80 Va voi expune un caz mai aparte, mama si tatal nu au fost casatoriti niciodata, dar au locuit impreuna si si-au crescut copilul impreuna. Acum baiatul are 12 ... (vezi toată discuția)