avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Inregistrare ca platitor de impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Inregistrare ca platitor de impozit pe profit

Buna dimineata . Va rog sa-mi spuneti cum e corect sa procedez in situatia urmatoare :
sunt microintreprindere platitoare de impozit pe venit , in luna august am incasat niste venituri din subventii pe care le-am inregistrat in 758.
Cu aceasta inregistrare depasesc cifra de 65000 euro.Trebuie sa ma inregistrez ca platitor de impozit pe profit chiar daca 758 este venit neimpozabil ?
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 12:40, 23 Septembrie 2014
ART. 112^6
11. În situaţia în care, în cursul anului fiscal, o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 65.000 euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanţă şi management în veniturile totale este de peste 20% inclusiv, aceasta datorează impozit pe profit începând cu trimestrul în care limita sau ponderea au fost depăşite, luându-se în calcul veniturile şi cheltuielile realizate de la începutul anului fiscal. Contribuabilul va comunica, în termen de 30 de zile de la data de la care nu mai sunt îndeplinite oricare dintre cele două condiţii, organului fiscal ieşirea din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor prin depunerea unei declaraţii de menţiuni, potrivit Codului de procedură fiscală.
12. Veniturile luate în calcul la stabilirea limitei de 65.000 euro sau a ponderii veniturilor realizate din consultanţă şi management în veniturile totale de peste 20% inclusiv sunt aceleaşi cu cele care constituie baza impozabilă prevăzută la art. 112^7 din Codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la microintreprindere cu 3% la 16% impozit pe profit claudana claudana Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spune-ti in cazul in care o microintreprindere care in prezent plateste trimestrial 3% impozit pe venit si are un capital ... (vezi toată discuția)
Schimbare forma de impozitare Ral_uca Ral_uca O firma infintata in 2013 ca microintreprindere are in 2014 un contract de Project Management pe partea de implementare a sistemelor informatice. Venitul din ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere - srl medical costin1983 costin1983 Buna ziua! Doresc sa pun o intrebare referitoare la un SRL medical (clinica medicala) infiintata in aprilie 2015. Ma intereseaza care este valoarea cifrei de ... (vezi toată discuția)