avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Efectuarea cu stiinta de inregistrari inexacte in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Efectuarea cu stiinta de inregistrari inexacte in contabilitate!

Buna ziua.
Doresc sa ma ajuti privind incadrarea faptei de "efectuarea cu stiinta de inregistrari inexacte in contabilitate!", avand ca scop denaturarea veniturilor si cheltuielilor, a rezultatelor financiare , a profitului (in sensul diminuarii pt. plata unui impozit pe profit mai mic)! Aceste inregistrari inexacte in contabilitate au fost impuse a fi facute de catre birou contabilitate de catre directorul economic!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 21:07, 30 Septembrie 2014
carasclaudiu a scris:

Aceste inregistrari inexacte in contabilitate au fost impuse a fi facute de catre birou contabilitate de catre directorul economic!

Sa inteleg ca dir. ec. a dispus si firma de conta a executat?
Exista documente justificative sau inregistrarile au fost facute din burta?

Daca la dirma de conta au ajuns documente justificative care au avut nereguli in ele in sensul ca nu reflecta realitatea dar ca forma a fost totul in regula consider ca responsabilitatea o poarta cel care a intocmit documentul justificativ.

Cei de la contabilitate inregistreaza niste documente - daca ar fi necesar sa verifice daca tranzactiile respective sunt fictive sau reale ei nu ar mai avea cand sa isi faca treaba lor.

Nu. A inregistrat documentele emise in ianuarie, februarie, martie 2013 in decembrie 2012, adică facturi de sute de mii de lei. Astfel cheltuielile au crescut si profitul a scazut!
Daca facturile respective contin cheltuieli aferente lunii decembrie 2012, este corect cum s-a procedat.
Mi se pare greu de crezut sa fi inregistrat facturi din ianuarie 2013 in dec 2013 din cauza formularului 394. Dar cheltuielile puteau fi prinse in 2012.

Informatiile furnizate sunt prea putine pentru a primi un raspuns exact.

@carasclaudiu Energia electrica pt dec 2012 este facturata in ianuarie 2013 de exemplu si atunci cheltuiala poate fi trecuta in 2012 printr-un provizion. Astfel de exemple pot fi mai multe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura emisa in luna ianuarie 2013 se poate inregistra in decembrie 2012 carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua! Am o situatie si anume aceea ca am primit dispozitie sa inregistrez facturi emise in ianuarie si februarie 2013 in evidenta contabila a lunii ... (vezi toată discuția)
Tratament cheltuieli tincuta30 tincuta30 Care este tratamentul corect al cheltuielilor, din punctul de vedere al determinarii impozitului pe profit si al respectarii principiului independentei ... (vezi toată discuția)
Înfiinþare firmã. inregistrarea sumelor platite inaintea obtinerii c.u.i. dorin123 dorin123 Bună seara, Dacă am înfiinţat o firmă în ianuarie 2013, dar actul constitutiv şi depunerea capitalului social s-au făcut în decembrie 2012, cum pot ... (vezi toată discuția)