avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare cheltuieli de judecata

Buna ziua
Am depus in instanta un dosar pentru recuperarea taxei de poluare. Am primit o comunicare adresa prin care mi se solicita taxa de timvru in cuantum de 350 lei. Ma puteti ajuta cu un formular pentru solicitarea cheltuielilor de judecata, ca nu au fost cerute in dosarul deja depus?
Multumesc frumos Luci
Cel mai recent răspuns: lucicaroman@yahoo.com , utilizator 10:23, 26 Septembrie 2014
Nu prea are logică ceea ce spuneți.
Dacă ați primit „comunicare” prin care vi se cere achitarea taxei de timbru nu puteți cere cheltuielile de judecată nesolicitate în alt dosar. Taxa de timbru vi se cere de către instanță în dosarul respectiv și nu are legătură cu alt dosar.

Încercați să fiți mai explicit pentru a putea primi un răspuns corect.

Dacă e vorba de ajutor public judiciar, pentru acesta nu există un formular anume ci trebuie să faceți o cerere din care să rezulte veniturile pe care le realizați. În funcție de veniturile D-voastră se admite sau nu cererea de scutire de la plata taxelor de timbru.
Însă în aceste cauze nu prea se admit, deoarece prin faptul că ați achiziționat un autoturism ați dovedit că aveți venituri.
Dacă veți câștiga procesul aveți posibilitatea de a vă recupera taxa de timbru de la pârât.
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2014
Patrick_, utilizator
Buna ziua,
Eu stiam ca aceasta taxa de timbru este undeva la 50 de lei nu 350 de lei si nu o cerusem in actiunea de chemare in judecata (nu stiu daca titulatura este corecta). O sa platesc aceasta taxa, dar ma gandeam ca este bine sa cer sa mi se restituie si aceasta taxa ca si cheltuiala de judecata. Este vorba de acelasi dosar, nu de altul(de restituire a taxei de poluare)
Multumesc anticipat
Trebuie sa plătiți aceasta taxa judiciara de timbru ptr ca altfel va anulează cererea ca netimbrate. Nu trebuie un formular ptr a solicita aceste cheltuieli de judecata, ci la momentul cind susțineți apararile, veți solicita si obligarea la cheltuielile de judecata ocazionate cu prezenta cauza, respectiv taxa de timbru judiciar, onorarii sau ce alte cheltuieli ati făcut, iar instanța le va incuviinta daca aveți cistig de cauza.
Multumesc frumos. am sa merg sa platesc acea taxa de timbru Cheltuieli de judecata nu am ca nu mi-am
lucicaroman@yahoo.com a scris:

Buna ziua
Am depus in instanta un dosar pentru recuperarea taxei de poluare. Am primit o comunicare adresa prin care mi se solicita taxa de timvru in cuantum de 350 lei. Ma puteti ajuta cu un formular pentru solicitarea cheltuielilor de judecata, ca nu au fost cerute in dosarul deja depus?
Multumesc frumos Luci


Cereti si chelt de judecata, caci altfel le suportati din buzunar! Va recuperati aceste chelt + tx de poluare auto in 5 ani, cite 20%/an, stiti asta? Este bataia de joc a Guvernului "legalizata" prin OUG8/2014

Alte discuții în legătură

Resituire taxa timbru cporumbel cporumbel cererea de restituire tx timbru este ca o cerere de chemare in judecata ? o alta actiune? imi va da termen de judecata? trebuie sa fac copii de pe chitantele ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare LiviuP13 LiviuP13 La data de 05.01.2010 am achizitionat un autoturism din Belgia . Am platit suma de 3.200 ron conform TAXEI DE POLUARE PENTRU AUTOVEHICULE . Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Proprietate cu cota in diviza-cum poti iesi fara acordul partilor Petrescucr@gmail.com Petrescucr@gmail.com Am mostenit un teren si o casa ,impreuna cu alte rude (in numar de 6). Care este procedura sa separ cota in diviza de ceilalti ,cat ar costa? Ma refer la ... (vezi toată discuția)