avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Comunicare Hotarare civila
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Comunicare Hotarare civila

Buna ziua!
In data de 01.05.2013, fratele meu se deplasa cu un autoturism prin localitatea Calimanesti-Vilcea. A fost interceptat de un autoturism MAI, care circula din sens invers. Autoturismul MAI a intors si l-a somat sa opreasca. A oprit la semnale, i s-a cerut sa se legitimeze si sa prezinte documentele autoturismului si i s-a comunicat ca a depasit limita de viteza, ca ar fi inregistrat 78 km/h potrivit radarului instalat pe acel autoturism MAI aflat in mers. I s-a intocmit proces-verbal, amenda 300 Ron si 4 pct penalizare. Fratele a refuzat sa semneze procesul-verbal deoarece organul constatator nu i-a prezentat nici o proba. Le-a cerut politistilor metrologia radar si atestatul, dar acestia au refuzat sa le prezinte. A formulat o plangere la Judecatoria Pitesti de anulare a procesului verbal in lipsa probelor si a incompetentei de care a dat dovada organul constatator. Procesul a fost mutat la Judecatoria Brezoi, Politia considerand ca nu e de competenta celor de la Pitesti, au adus drept dovada o plansa foto, hotararea Judecstoriei fiind urmatoarea: "In cauza insa, se va retine din continutul materialului probator depus de intimata la dosar ca savarsirea de catre petent a contraventiei retinuta in sarcina sa nu este mai presus de indoiala, cata vreme singura proba - plansa foto rezultata urmare inregistrarii de catre aparatul radar - nu este relevanta, neputandu-se distinge din ea numarul masinii surprinse de radar circuland cu viteza peste cea legala. Judectoria Brezoi
HOTARASTE
Admite plangerea formulata de petentul.., in contradictoriu cu intimatul IPJ Vilcea.
Anuleaza procesul-verbal de contraventie...intocmit la data de 01.05.2013.
Cu apel in 30 de zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica azi 03.09.2014."

Intrebarea ar fi urmatoarea:
Ce mai are de facut fratele in aceasta situatie? Procesul-verbal se anuleaza de la sine si se comunica Primariei Pitesti? Sau mai trebuie sa depuna vreo cerere la Judecatoria Brezoi care s-a ocupat de acest caz?
Multumesc anticipat!
O zi frumoasa! :)

Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:26, 23 Septembrie 2014
Fr dvs tb sa astepte sa treaca cele 30 de zile de la data comunicarii,sa verifice pe net sau la arhiva instantei daca politia a formulat apel,daca a formulat apel va fi citat la tribunal pt judecarea caii de atac respective,daca nu se formuleaza apel,legalizeaza sentinta judecatoriei si o comunica politiei si administratiei financiare.Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie andrei-adrian-constantin andrei-adrian-constantin Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu ce as mai putea face in astfel de situatie: In luna iunie, anul acesta am fost surprins de aparatul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar cj10srs cj10srs Salut, am fost surprins de aparatul radar in localitate cu 109km/h, am ramas fara carnet pe loc, am depus contestatie si l-am recuperat. Am avut prima ... (vezi toată discuția)
Am motiv de contestatie? ionuthornea ionuthornea m-a oprit un echipaj de politie la vre-o 10 k(impreuna cu alte 4 auto in mai putin de 2 minute),sustinand ca am depasit viteza regulamentara si am fost ... (vezi toată discuția)