Buna ziua!
In data de 01.05.2013, fratele meu se deplasa cu un autoturism prin localitatea Calimanesti-Vilcea. A fost interceptat de un autoturism MAI, care circula din sens invers. Autoturismul MAI a intors si l-a somat sa opreasca. A oprit la semnale, i s-a cerut sa se legitimeze si sa prezinte documentele autoturismului si i s-a comunicat ca a depasit limita de viteza, ca ar fi inregistrat 78 km/h potrivit radarului instalat pe acel autoturism MAI aflat in mers. I s-a intocmit proces-verbal, amenda 300 Ron si 4 pct penalizare. Fratele a refuzat sa semneze procesul-verbal deoarece organul constatator nu i-a prezentat nici o proba. Le-a cerut politistilor metrologia radar si atestatul, dar acestia au refuzat sa le prezinte. A formulat o plangere la Judecatoria Pitesti de anulare a procesului verbal in lipsa probelor si a incompetentei de care a dat dovada organul constatator. Procesul a fost mutat la Judecatoria Brezoi, Politia considerand ca nu e de competenta celor de la Pitesti, au adus drept dovada o plansa foto, hotararea Judecstoriei fiind urmatoarea: "In cauza insa, se va retine din continutul materialului probator depus de intimata la dosar ca savarsirea de catre petent a contraventiei retinuta in sarcina sa nu este mai presus de indoiala, cata vreme singura proba - plansa foto rezultata urmare inregistrarii de catre aparatul radar - nu este relevanta, neputandu-se distinge din ea numarul masinii surprinse de radar circuland cu viteza peste cea legala. Judectoria Brezoi
HOTARASTE
Admite plangerea formulata de petentul.., in contradictoriu cu intimatul IPJ Vilcea.
Anuleaza procesul-verbal de contraventie...intocmit la data de 01.05.2013.
Cu apel in 30 de zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica azi 03.09.2014."
Intrebarea ar fi urmatoarea:
Ce mai are de facut fratele in aceasta situatie? Procesul-verbal se anuleaza de la sine si se comunica Primariei Pitesti? Sau mai trebuie sa depuna vreo cerere la Judecatoria Brezoi care s-a ocupat de acest caz?
Multumesc anticipat!
O zi frumoasa! :)
Fr dvs tb sa astepte sa treaca cele 30 de zile de la data comunicarii,sa verifice pe net sau la arhiva instantei daca politia a formulat apel,daca a formulat apel va fi citat la tribunal pt judecarea caii de atac respective,daca nu se formuleaza apel,legalizeaza sentinta judecatoriei si o comunica politiei si administratiei financiare.Succes
Contestatie radar
cj10srs
Salut, am fost surprins de aparatul radar in localitate cu 109km/h, am ramas fara carnet pe loc, am depus contestatie si l-am recuperat. Am avut prima ... (vezi toată discuția)