avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calomnie, umilire, situatie penibila, terfelire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calomnie, umilire, situatie penibila, terfelire verbala

Buna ziua!
Voi descrie aici situatia mea, desi nu este una fericita. Va parea cuiva din exterior ori groaznica, ori hilara, desi va asigur ca nu e nimic amuzant in a fi in locul meu.
Stau la casa. Am un vecin care repara masini in drum. De cateva luni au inceput sa barfeasca pe cineva( el si clica lui care lucreaza ). Auzeam cele mai groaznice apelative si fraze: ''Oricum esti proasta, oricum esti tarfa.'' Toate acestea o vreme. Apoi, situatia a luat amploare. Mi-am auzit numele de familie si am inteles ''cui ii erau adresate aceste vorbe onorabile''. Nu stiu de unde l-au aflat, intrucat eu nu vorbesc cu ei si n-am nici o tangenta cu ei. In viata mea nu i-am zis si nu i-am facut nimic acestui vecin.
Stituatia, cum spuneam, a luat amploare. ''Mars, fa!!! Nebuna dracului! Nebuna! Proasta! Aude! Dusa! Ciudata! Bata! Du-te dracu! etc. ''
Acestea sunt cuvintele care zboara zilnic prin aer pe la mine pe la poarta, de 3 luni de zile, in permanenta cand aud orice zgomot prin casa sau pe afara, ori chiar de nu aud, ploaia de jigniri este permanenta.
Va puteti imagina efectele asupra psihicului meu, intrucat sunt un om, nu un animal sau un monstru.
Am ignorat situatia, m-am prefacut ca nu inteleg si nu aud. Asta o vreme.
Apoi, am inceput sa-mi rezolv problemele zilnice in timpul noptii, ca sa evit aceasta situatie penibila si umilitoare pt mine care imi este creata zilnic. ''Minunile'' care le ies pe gura au continuat.
Aceasta situatie nu inceteaza,Nu stiu ce vor sa obtina prin crearea ei.
Unii, poate vor spune ca amplific situatia, prezentand-o aici. Va asigur ca nu este asa. Mai rau de atat nu se poate.
Doresc sfatul sincer al unor avocati, pt a rezolva situatia asa cum trebuie, legal, precum si al unor persoane care au trecut prin situatii similare.
Ma gandesc sa fac o plangere la politie, desi nu cred ca asta ar rezolva problema. Asta ar putea sa amplifice aceste ''complimente''. Pe de alta parte, nu sunt nevoita sa suport toate acestea, nu am prejudiciat pe nimeni in nici un fel ca sa merit aceasta tortura verbala. Nu vreau sa accept si sa mai indur. ''Rolul'' ignorantei si nepasarii amplifica agresivitatea verbala a acestei ''clici''.
Sunt un OM care nu a facut nici o crima impotriva umanitatii pt a fi tratat astfel.
Vreau sa stiu ce pot face pt ca aceasta situatie sa inceteze.

Astept raspunsuri si solutii!
Va multumesc!

[Evitati cuvintele si expresiile vulgare sau obscene. Multumesc]
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2014
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 15:41, 23 Septembrie 2014
buna ziua,

in primul rand, imi pare rau pentru situatia neplacuta prin care treceti, insa daca sunteti interesata de rezolvarea legala a acestei probleme, din pacate, alta solutie nu vad decat sa faceti plangere la Politie, astfel cum ati precizat si dvs mai sus.

in acest sens, ca temeiuri legale aveti :

1) Codul Penal - art.371 - "Tulburarea ordinii si linistii publice" = fapta persoanei care, in public, prin amenintari/atingeri grave aduse demnitatii persoanelor tulbura ordinea si linistea publica se pedepeste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda;

2) Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice - art.2 : "Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
1) savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice" - se pedepeste cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei.

succes!
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2014
Maria Munteanu, Avocat
Presupun sa sunteti singura. Asemenea manifestari huliganice , sunt neplacute. Totusi , cred ca exista cumva un motiv , au observat ei ceva, sau i-ati deranjat cu ceva . Au indivizii acestia ceva cu dvs.
Sfaturi juridice ati primit , aveti posibilitatea sa faceti plangere la politie , desi ma indoiesc ca acest lucru ii va potoli . Poate chiar ii va intarata. Succes ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresare verbala, ce fac? CosminaIon CosminaIon Buna ziua. Am o problema cu niște vecini care nu își țin câinele legat.. și încaieră pe toată lumea, am vorbit cu frumosul cu ei, nu le pasa, dar in ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre contraventie si penal loko loko Cand se poate discerne unde incadram o fapta? \\"ART. 2 Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel ... (vezi toată discuția)
Politia mai face ceva in caz in care o persoana te jigneste ? ... DanCristian199 DanCristian199 Politia mai face ceva in caz in care o persoana te jigneste ? Se mai aplica sanctiuni? In trecut,calomnia si jignirea erau considerate fapte penale (vezi toată discuția)