avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Citatie anulare amenda rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Citatie anulare amenda rovigneta

Buna ziua,

In octombrie 2013 am vandut masina personala unei persoane din Iasi. La sfarsitul lunii decembrie, acesta a fost prins fara rovigneta. In iulie 2014 am primit amenda acasa (bineinteles ca pe numele meu). Am fost la tribunal sa contest amenda si acum cateva zile am primit o citatie acasa, cum ca pe data de 31 octombrie trebuie sa ma prezint la tribunal pentru comunicarea deciziei.

Pe langa citatie am mai primit si o poza cu numarul masinii si o adresa de la CESTRIN, prin care cer anularea contestatiei, deoarece eu, conform legii, eram obligat sa radiez masina de pe numele meu in termen de 30 de zile de la data vanzarii. Mentionez ca masina a fost radiata de la primarie imediat dupa vanzare. Singura problema este ca nu stiam ca trebuie sa o radiez si de la circulatie.

Aveti idee ce se va intampla acum? Mai sunt ceva sperante ca o sa-mi anuleze amenda, sau mai bine pregatesc banii si ma obisnuiesc cu gandul ca traim in Romania?

Multumesc,
Daniel TURCU
Cel mai recent răspuns: snaker445 , utilizator 20:15, 11 Noiembrie 2014
snaker445 a scris:

nu stiam ca trebuie sa o radiez si de la circulatie.

Nu puteti radia autovehiculul din evidenta SPR-evidenta auto,deoarece radierea din circulatie ,este o cerere irevocabila ,care are drept consecinta interzicerea circulatiei autovehiculului pe drumurile publice
Urmeaza sa va prezentati la termenul pentru catre ati primit citatie,ocazie cu care sa subliniati ca dv ati parcurs procedura de radiere-dar proprietarul de drept al autovehiculului este responsabil pentru neinmatricularea autovehiculului in termenul de 30 de zile prevazut de lege
Succes !

Buna ziua,

Azi am fost la tribunal si se pare ca am pierdut procesul. Judecatorul a spus ca trebuie sa platesc amenda si ca imi recomanda sa imi i-au un avocat si sa il dau in judecata pe noul proprietar ca sa imi recuperez banii. Zicea ca obligatia mea era sa ma asigur ca noul proprietar trece masina pe numele lui in termenul legal.

Imediat dupa proces, m-am dus la circulatie sa anunt schimbarea proprietarului, iar politistul de la ghiseul de radieri a spus ca nu ii vine sa creada ca am pierdut procesul si ca judecatorul nu face diferenta intre a radia o masina si a transcrie o masina. Dupa ce a vorbit cu seful lui, mi-a recomandat sa imi i-au un avocat si sa fac apel.

Credeti ca are rost sa ma mai complic cu avocati si cu apeluri? Oricum este o suma mica (250 RON), dar pe mine ma deranjeaza situatia in sine. Cat timp a fost masina la mine a avut rovigneta. Actuala masina la fel are rovigneta. Adica de ce sa platesc eu pentru neglijenta altuia.

Multumesc
Ati avut ghinionul sa dati de un bizon incapatanat (judecatorul,... cu tot respectul pentru functie mi se pare furt la drumul mare faptul ca unii judecatori decid impotriva anularii/mutarii amenzii cu toate ca stiu ca transcrierea nu tine de proprietar,... e o lege de hoti iar cei care decid in favoarea ei sunt la fel(sper sa citeasca cat mai multi judecatori asta)).
Trebuie pe langa contestatie sa depuneti plangere impotriva noului proprietar la judecatorie (sau persoanei la care ati vandut masina) pentru a o radia de la politie. Doar asa se poate sa nu aveti necazuri, altfel in viitor orice amenda va va veni tot dvs. Puteti sa dati proprietarul in judecata dar asigurati-va inainte ca nu e un coate goale sau vre-un smecheras care nu are nici un venit si nimic pe nume ca il dati degeaba, nu aveti ce sa ii luati daca nu are ce sa va dea. Daca nu va descurcati cu actele postati aici. O sa va trimit un exemplu cum am efectuat eu cererea (dvs o veti modifica ca sa bata cu situatia dvs.), si eu fiind intr-o situatie asemanatoare
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2014
CountPorcula1987, utilizator
Nu am ce sa ii fac, am încercat sa i-au legătură cu el și se pare ca a plecat în State. Mașina are asigurare dar nu știu cine circula cu ea. Eu sunt din Sibiu mașina circula prin Iași. La politie mi-au recomandat sa fac o cerere de transcriere de pe numele meu. O sa merg luni sa rezolv. La politie au cerut contractul, certificatul fiscal și buletinul noului proprietar, probabil o sa i-o treacă pe nume forțat. O sa plătesc amenda și o sa încerc sa i-au legătură cu părinții lui. Probabil când o sa îl amenint cu judecata o sa imi trimită banii de amenda. Oricum sincer sunt dezgustat de ce s-a întâmplat azi. Bine ca vorbim de câteva sute de lei. Sper sa fie ultima mea experienta cu justiția din România.
Politia nu poate impune nimic,... e chestie de judecata, pana il citeaza,... pana isi dau seama ca nu vine,... pana se mai scarpina undeva, trec cateva luni daca nu un an,... timp in care va rugati sa nu va mai vina amenzi.

Alte discuții în legătură

Vanzare auto neincheiata cristianno3 cristianno3 Buna as dori un sfat in urmatoarea problema: am vandut un autoturism acum 1 an unei persoane din alt oras doar cu o chitanta fara data sau suma trecuta pe ... (vezi toată discuția)
Radiere masin iuli113 iuli113 Buna seara Va rog sa ma ajutati cu urmatorea speta: Anul trecut am vandut 1 masina care era inmatriculata pe numele meu ,am facut contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Am vandut vehiculul si totusi am primit un proces verbal de constatare a contraventiei ERazvyy ERazvyy Am vandut vehiculul si nu am stiu ca dupa 30 de zile noul proprietar nu a inscris masina pe numele sau, acum am primit o amenda de 250 ca nu am platit ... (vezi toată discuția)