avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am vandut vehiculul si totusi am primit un proces ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am vandut vehiculul si totusi am primit un proces verbal de constatare a contraventiei

Am vandut vehiculul si nu am stiu ca dupa 30 de zile noul proprietar nu a inscris masina pe numele sau, acum am primit o amenda de 250 ca nu am platit rovinieta. Pot sa il dau in judecata pe noul proprietar ca nu a inscris masina?
Cel mai recent răspuns: CountPorcula1987 , utilizator 23:21, 31 Octombrie 2014
toate amenzile de genul , care urmeaza sa le incaseze conducatorul , vor venii la dumneavoastra.
daca nu si-a platit vigneta , mai grav poate sa fie daca uita de RCA...si face vreo tamponare cu vreun coleg de trafic.... sa vedeti atiunci distractie .
dar dumneavoastra de ce nu ati mers la politie sa o radiati ?
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2014
ContSters324606, utilizator
Am fost la primarie si am scoso de la impozit am contractul de v-c si masina e vanduta din februarie anul trecut, eu nu mai am numarul tipului, ma duc luni la radiere si ce fac? sau ce e de facut in continuare?
Trimiteti o instiintare catre CNADR, presupun ei au trimis procesul verbal cu amenda, prin posta, cu confirmare de primire, prin care sa sesizati ca masina in cauza nu va mai apartine. Deasemenea atasati in copie actul de vinzare-cumparare si o adeverinta de la primarie ( taxa si impozite ), prin care sa rezulte ca ati scos-o si de acolo.

Bafta.
O solutie temporara sa nu mai primiti amenzi pentru rovigneta ar fi sa "investiti"o suma de bani si sa-i platiti masinii rovigneta pe eventual un an(intrati pe site specializat si o faceti on-line),asta pentru viitor.In momentul de fata sunteti bun de plata urmand sa-l actionati in instanta pe actualul proprietar daca nu va intelegeti amiabil(apelati eventual la serviciile unui birou de mediere).
praetorian, utilizator
separatistul a scris:

toate amenzile de genul , care urmeaza sa le incaseze conducatorul , vor venii la dumneavoastra.
daca nu si-a platit vigneta , mai grav poate sa fie daca uita de RCA...si face vreo tamponare cu vreun coleg de trafic.... sa vedeti atiunci distractie .
dar dumneavoastra de ce nu ati mers la politie sa o radiati ?

Pentru ca nu o poate radia fara numerele de inmatriculare. Sa fim seriosi, cate masini stiti vandute din tara sa fi fost date fara numere? Daca o dai asa trebuie dusa pe trailer si sa vad eu care ii ala care iti mai cumpara masina si sa dea cateva sute-mii de lei pe transport daca nu are trailer propriu. Ce se poate face e sa se scrie in talon instrainat la data de,..... Dar asta nu stie toata lumea si oricum are valoare doar daca il opreste politia in trafic si vede ca masina nu e inmatriculata in cele 30 zile, altfel "0". Mai poti specifica si ca vrei sa pastrezi numerele in contractul de vanzare-cumparare, dar si at. daca pleaca cu ele e la latitudinea lui daca ti le trimite,... daca nu te judeci. O poti radia din evidenta politiei doar daca duci adeverinta de casare + numere de inmatriculare altfel e transcriere iar transcrierea o face cumparatorul. Legi tampite,... si mai tampiti judecatorii care dau castig de cauza CNADNR-ului in cazul acestui fel de contestatie,.... welcome to Romania.
CountPorcula1987, utilizator

Alte discuții în legătură

Actiune in regres - masina vanduta de mai multe ori fara schimbarea proprietarului din acte vorsiht vorsiht Cum il fac pe actualul detinator al autoturismului pe care eu l-am inmatriculat si l-am vandut cu act de vanzare cumparare acum trei ani sa-l radieze din ... (vezi toată discuția)
Sanse anulare contraventie rovinieta 2014 - auto vandut in 2013 adina_miu adina_miu Buna ziua, Anul trecut in octombrie 2013 am vandut o masina, am facut toate actele necesare la circa financiara (e scoasa de la fisc) Acum cateva zile am ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta Moisse Moisse Buna ziua In februarie 2013 am vandut o masina catre un dealer auto ( nu dau nume, nu e frumos), de unde am luat o masina rulata, platind si o diferenta. Am ... (vezi toată discuția)