Buna ziua
In februarie 2013 am vandut o masina catre un dealer auto ( nu dau nume, nu e frumos), de unde am luat o masina rulata, platind si o diferenta. Am scos masina de la fisc, am dat actele la dealer, am ctr de vanzare-cumparare, etc. Nu am fost la Politie sa o scot de pe numele meu deoarece nu stiam ca ar fi obligatoriu,
Dealerul, la randul lui, a vandut masina mai departe. Cine a cumparat-o sustine ca a vandut-o inca o data.
La ceva timp, si anume in august 2014, primesc proces verbal ca nu mi-am platit rovigneta si sunt bun de dat 250 ron amenda. Merg frumos la Politie si fac notificare de instrainare, merg la judecatorie si contest amenda.
Astazi primesc plic in care gasesc intampinare facuta de CNADNR din care reiese ca e vina mea ca cine mi-a cumparat masina nu si-a inmatriculat-o. In plus se mentioneaza ca daca in urma vanzarii cumpararii noul proprietar nu a inmatriculat masina acest lucru nu li se poate imputa lor.
Prin urmare , daca ne luam dupa cele scrise de ei, eu is bun de plata. Numai ca din cate am inteles daca eu dovedesc ca am vandut masina legal se anuleaza amenda.
Am rugamintea sa imi spuneti si mie cum sa procedez, pentru ca daca se constata ca trebuie sa platesc eu amenda dau pe toti in judecata: statul roman, cnadnr, dealerul auto, cel care a cumparat masina, pe cine pot.
Faceti o plângere împotriva procesului verbal de contraventie si susțineti că nu puteti fi considerat utilizator, în sensul legii, invocând toate aspectele pe care le-ati mentionat. Mergeti si la Serviciul Permise Auto și înregistrați mențiunea înstrăinării autovehiculului și, în principiu, nu ar mai trebui să fiți amendat. Oricum, aveți în vedere că mențiunea înstrăinării nu ține loc de transcrierea dreptului de proprietate pe numele noulul proprietar, aceasta făcându-se doar prin intermediul unei acțiuni în justiție.
Tocmai i-am spus ce să scrie in plangere. E adevărat că a făcut plangere, asta este, nu am observat, am gresit. Norocul meu este că sunt oameni vigilenti ca smeagull să îmi atragă atenția. Poate dl. smeagull progresează și data viitoare își dă și el cu părerea și se pronunță asupra cazului.
Buna ziua
Am constestat procesul verbal, am asteptat si acum am primit intampinarea in care se spune, in esenta, ca desi eu am vandut masina de 1 an jumate sunt de vina ca noul proprietar nu a inmatriculat-o. Cu alte cuvinte el face ilegalitati si eu sunt vinovat. Ma intereseaza daca am sansa proasta ca instanta sa dea dreptate cnadnr-ului, desi masina nu imi mai apartine. La momentul infractiunii nu mai eram proprietar.
Amenda de la cnadr
dorat
BUNA ZIUA!
Acu 2 ani am vandut masina cu contract de vanzare cumparare. persoana care a cumparat masina a vanduto la alta persoana .masina a ramas tot pe ... (vezi toată discuția)