avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Construirea de casa cu creditul prima casa
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Construirea de casa cu creditul prima casa

cine ma ajuta si pe mine cu mai multe informatii referitoare la construirea unei case prin programul prima casa?de ce acte am nevoie si daca stie cineva daca e adevart ca tu trebuie sa ai fundatia facuta in momentul solicitarii creditului
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 11:20, 1 Octombrie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Documente necesare
Acte identitate si certificat de casatorie (daca este cazul)
Adeverinta de venit modelul bancii si unul din urmatoarele documente: ultimii 3 fluturasi de salariu / copie dupa contractual de munca
Alte documente care sa ateste veniturile realizate, in functie de tipul acestora
Declaratia pe propria raspundere autentificata la notar, conform careia titularul fie nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nicio locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, fie detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin programul Prima Casa, in suprafata utila mai mica de 50 mp.

Nu este necesar sa aveti construita fundatia in momentul solicitarii creditului, insa este nevoie de:
Extras de carte funciara din care sa reiasa dreptul de proprietatate asupra terenului pe care se construieste locuinta
Proiectul tehnic si detaliile de executie a locuintei
Autorizatie de constructie a locuinta in cadrul Programului,
Certificatul de urbanism si toate documentele specificate acolo a fi necesare eliberarii autorizatiei de constructie
Contract de construire / antrepriza incheiat cu o sociatate de constructii care sa contina estimarile costurilor necesare pentru edificarea locuintei, conform devizului estimativ al lucrarilor, anexa la contract.
Certificat de atestare fiscala eliberat la cererea constructorului, care atesta imprejurarea ca aceasta nu inregistreaza restante mai mari de 60 de zile la plata obligatiilor fata de bugetul general consolidat.
Polita de asigurare a lucrarilor de constructii-montaj pentru imobilul aflat in constructie,avand ca beneficiari statul roman, reprezentat prin Ministerul Finantelor Publice si banca, pe toata durata de executie a lucrarilor
Scrisoare de garantie bancara de buna executie in suma 10% din valoarea totala a devizului estimativ de lucrari
Contract valabil cu un diriginte de santier (exceptie: pentru locuinte construite in mediul rural sau in satele afiliate oraselor)
Dovada constituirii avansului
Raport de evaluare teren

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege prima casa dudu2003 dudu2003 sunt eligibil ? iata povestea, inainte de csatorie{1993} sotia mea ,a avut o garsoniera ,in 1994 octombrie, ne-am casatorit ,in mai1996 a vindut ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri! Hercule36 Hercule36 Va rog, daca puteti sa ma ajutati in cateva probleme: - cine poate fi diriginte de santier? (e o persoana autorizata sau pur si simplu se numeste printr-o ... (vezi toată discuția)
Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)