Salutare,am o intrebare care ma framinta, exemplu mie mi se poate aplica dupa noul cod penal roman 2014 solutia suspendarea exectarii pedepsei?in cazul ca eu fiind student strain nu am buletin romanesc am numai pasaport rominesc cu domiciliu in republica moldova si buletin din Republica Moldova si pasaport din R.Moldova.neavind antecedente penale nici in Romania nici in R.Moldova. Infractiunea care am facuto un cetatean roman cu pasaport romanesc cu domiciliu in Romania si buletin romanesc cu domiciliu in Romania fara antecedente primeste suspendare. mi se aplica si mie suspendarea macar ca sunt strain ?
In privinta faptelor comise in Romania, din punct de vedere al Codului Penal nu conteaza ce cetatenie are faptasul. Faptele comise asupra cetatenilor romani in strainatate pot fi judecate in Romania, dar e o procedura speciala si complicata pentru asta. Daca doriti sa primiti cetatenia romana, a avea amenzi sau pedepse trecute-n cazier ar putea fi un motiv sa nu o primiti sau va trebui sa asteptati un numar de ani in care sa nu primiti amenzi sau pedepse in Romania.