avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog putin ajutor .Aplicarea Noului Cod Penal la un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog putin ajutor .Aplicarea Noului Cod Penal la un strain cu domiciliu inafara Romaniei

Salutare,am o intrebare care ma framinta, exemplu mie mi se poate aplica dupa noul cod penal roman 2014 solutia suspendarea exectarii pedepsei?in cazul ca eu fiind student strain nu am buletin romanesc am numai pasaport rominesc cu domiciliu in republica moldova si buletin din Republica Moldova si pasaport din R.Moldova.neavind antecedente penale nici in Romania nici in R.Moldova. Infractiunea care am facuto un cetatean roman cu pasaport romanesc cu domiciliu in Romania si buletin romanesc cu domiciliu in Romania fara antecedente primeste suspendare. mi se aplica si mie suspendarea macar ca sunt strain ?
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2014
cristitt, utilizator
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 14:06, 24 Septembrie 2014
In privinta faptelor comise in Romania, din punct de vedere al Codului Penal nu conteaza ce cetatenie are faptasul. Faptele comise asupra cetatenilor romani in strainatate pot fi judecate in Romania, dar e o procedura speciala si complicata pentru asta. Daca doriti sa primiti cetatenia romana, a avea amenzi sau pedepse trecute-n cazier ar putea fi un motiv sa nu o primiti sau va trebui sa asteptati un numar de ani in care sa nu primiti amenzi sau pedepse in Romania.
Daca aveti suspendare asa ramaneti legal.
domnilor, userul nu e cetățean străin... el e cetățean român.
Poate sa fie si martian ca tot aia este...
Nu se schimba nimic in raport de cetatenie sau de planete...
mersi,avocat_lascoschi sa inteleg ca legea este egala pentru tuturor si nu are importanta ce cetatenie ai ?

Alte discuții în legătură

In certificatul de casatorie lipseste cod numeric personal.. xiusha xiusha in certificatul de casatorie lipseste cod numeric personal..Sunt cetateanca a Republicii Moldova,si sotul nu are cetatenie romina si in cetificatu de casatorie ... (vezi toată discuția)
Certificat de casatorie romanesc Maricicacroitoru Maricicacroitoru Buna seara! Ma numesc Maricica si sunt din Republica Moldova.M-am casatorit cu un cetatean romin cind eu eram cu cetatenia din Moldova,si am certificat de ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu cetatean moldovean danikaxxfdyusb danikaxxfdyusb buna seara, am o nelamurire referitor la \\"luatul in spatiu\\" #-o problema e in felul urmator: eu sunt cetatean din R.Moldova dar am dobandit si cetatenia ... (vezi toată discuția)