avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Luare in spatiu cetatean moldovean
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Luare in spatiu cetatean moldovean

buna seara, am o nelamurire referitor la "luatul in spatiu" #-o problema e in felul urmator: eu sunt cetatean din R.Moldova dar am dobandit si cetatenia Romaneasca (am pasaport romanesc cu domiciliu in Moldova)- din anumite motive am nevoie de buletin de Romania, ceea ce presupune ca cineva sa ma ia in spatiu (domiciliul sa figureze decat in buletin) pt ca de stat -stau in camin. Vreau sa stiu daca prin "a ma lua in spatiu" creez vreo problema persoanei respective(taxe, impozite, sau daca trebuie sa ma declare pe undeva nush) si mai am o intrebare: de cate ori se poate schimba buletinul?:)
Cel mai recent răspuns: danikaxxfdyusb , utilizator 13:05, 7 Iunie 2013
cartea de identitate se schimba din 10 in 10 ani.

daca nu aveti un domiciliu stabil va puteti face carte de identitate provizorie cu valabilitate de 1 an pe care o puteti schimba anual.

mai multe informatii gasiti aici
[ link extern ]

inclusiv informatii despre eliberarea cartii de identitate la dobandirea cetateniei romane.
Cartea de identitate se schimba intr-adevar la 10 ani pentru expirarea termenului de valabilitate insa daca intervin schimbari cum ar fi starea civila, schimbarea domiciliului, pierderea, furtul, deterioarea etc. se elibereaza alta.

Depinde de dumneavoastra daca persoana care isi da consimtamantul sa locuiti la imobilul sau va avea probleme. Impozitul pe proprietate nu se majoreaza in functie de numarul persoanelor care locuiesc la adresa respectiva iar de contract de inchiriere pentru care sa plateasca impozit pe venit nu cred ca poate fi vorba.
In schimb daca la acel imobil ''locuiesc'' prea multe persoane (mai ales din Republica Moldova) ar putea avea probleme de natura penala.

In cazul cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate chiar si pentru cartea de identitate provizorie este nevoie de un proprietar care sa isi dea consimtamantul de primire in spatiu.
va multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta? DeeaRaina DeeaRaina Buna seara, Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan ... (vezi toată discuția)
Fara buletin (lipsa act spatiu) VERONICA56 VERONICA56 Am o intrebare la care nu gasesc raspuns.Este vorba de o femeie careia i-a expirat buletinul de identitate de 2 ani si nu-l poate preschimba fiindca nu are un ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie si actul de identitate al cetateanului roman ContSters185701 ContSters185701 O persoana cu dubla cetatenie poate detine carte de identitate pentru fiecare tara a carei cetatean este? (vezi toată discuția)