Buna seara! Am facut cadastrul apartamentului in care locuiesc, in ideea ca urma ca mama (proprietar actual) urma sa il treaca pe numele meu. Surpriza a fost ca am primit actele cu sarcina pe apartament din cauza unei asa-zise creante in urma unui credit. Am aflat ulterior ca mama, care facuse un credit acum cativa ani, nu a platit toate ratele. Conform actelor, a fost somata in 08.01.2009, somatie emisa de executorul judecatoresc, pentru o suma de 8500 lei ce reprezinta "debit de cheltuieli si executare".
Problema e ca nu mai stie nici cat a mai ramas cu datorie de la ei, si nici de somatie nu stiam si acum ma intereseaza sa stiu ce contine. De unde pot afla care a fost somatia (o copie sau daca e trecuta in vreo baza de date online) si care e situatia actuala? Si nu cumva dupa 3 ani datoria asta se prescrie? Sincer, nici nu stiu incotro sa o apuc si ce sa fac... Multumesc!
Daca somatia notata la OCPI figureaza din 2009,conform disp L nr 7/1996 aceasta nu poate fi radiata decat in baza documentului care atesta plata integrala,fie executorul judecatoresc sa elibereze dovada ca a incetat procedura de executare silita ca urmare a nedesfasurarii actelor si actiunilor in termen legal din partea creditorului
Multumesc frumos de raspuns!
Si cum aflu daca a incetat sau nu procedura de executare?
Sau mai exact cum aflu daca creditorul a continuat cu actiunea in termen legal?
Nici macar nu stiu daca a inceput procedura de executare silita, dar am presupus din formularea: "debit de cheltuieli si executare".
Ca partea proasta e ca noi nu avem cunostiinta de notificari si nici macar de somatia respectiva- care sunt convinsa ca a fost, dar banuiesc ca o perioada cat am fost plecati, am lasat pe cineva sa stea acolo de nevoie, si din diverse motive nu ni le-a transmis.
De aia intrebam, daca nu cumva pot face rost de somatia aia sau sa ma interesez exact cum sta situatia, dar unde? de unde incep?