avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea obligarea prin lege a unor institutii private sa ...
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

obligarea prin lege a unor institutii private sa plateasca functionari ai statului

In OG 27/2011 privind transporturile rutiere modificata si completata se prevede in art.67:
(1)Examinarea în vederea atestării profesionale a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere se realizează de către autoritatea competentă, în condiţiile stabilite de aceasta prin norme.
(2)Examinarea în vederea atestării profesionale a lectorilor necesari procesului de pregătire şi perfecţionare profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere se realizează de către autoritatea competentă, în condiţiile stabilite de aceasta prin norme
(3) Examinările prevăzute la alin. (1) şi (2) se realizează de către o comisie de examinare, formată din 3 membri, specialişti în domeniul transporturilor rutiere din cadrul direcţiei de specialitate a aparatului propriu al autorităţii competente şi din cadrul unităţii din subordinea acesteia cu atribuţii în autorizarea operatorilor de transport rutier.
(4) Pentru prestarea activităţii de examinare, membrii comisiei de examinare prevăzuţi la alin. (3) sunt remuneraţi din cuantumul tarifului achitat de candidaţi pentru susţinerea examinării, în condiţiile stabilite de autoritatea competentă

In proiectul privind normele de examinare publicat pe site-ul ministerului transporturilor se prevede>
"Plata pentru activitatea de examinare/evaluare în vederea atestării profesionale se efectuează în termen de 10 zile de la data examinării, de către centrul autorizat către fiecare membru al comisiei de examinare, în cuantum de 10 lei pentru fiecare probă de examen susținută, după reţinerea la sursă a sumelor aferente obligaţiilor fiscale prevăzute de legislaţia în vigoare."

Nu mi se pare normal , eu centru de pregatire, persoana juridica privata, sa fiu obligat prin lege sa platesc direct functionarii unei institutii de stat pentru indeplinirea atributiilor de serviciu.

Cum as putea sa combat acest lucru?

Alte discuții în legătură

Buna ziua - conditii angajare manager transport Fabiana Elena Fabiana Elena Pt angajare pe post de manager transport este necesară si testarea psihologică sau doar analizele ? Mulțumesc frumos (vezi toată discuția)
Medicina muncii, analize necesare angajare sofer profesionist Cristiann90 Cristiann90 Buna ziua, urmeaza sa ma angajez ca sofer de tir. Problema mea este ca sufar de Hepatita B. Cand am mers sa fac fisa medicala pentru a ma inscrie la scoala de ... (vezi toată discuția)
Necorespundere profesionala koko74 koko74 Lucrez in domeniul bancar. Am de realizat un plan trimestrial.in ultimele 2 trimestre nu am realizat 80% din plan si am intrat intr-o perioada de monitorizare ... (vezi toată discuția)