da. la notariat.Comodatul este un imprumut de folosinta cu titlu gratuit. Se poate incheia pe o perioada mai mare de timp si nu presupune decat prezenta partilor, buletinele, actele masinii (cartea de identitate si certificatul de inmatriculare) impreuna cu actele societatii - certificat de inmatriculare si de la la Registrul Comertului un certificat constatator cu starea firmei - multe societati fiind in insolventa.
Contractele de comodat (folosinta gratuita) nu prea sunt vazute cu ochi buni de inspectorii de la fisc, argumentand ca societatile desfasoara activitate pentru a avea profit, lasand doar ONG-urilor si persoanelor fizice o bresa pe incheierea acestor contracte. Prin urmare s-ar putea sa va fie recalificat contractul de comodat in cadrul unui eventual control, in contract de imprumut.
De altfel, niciun text de lege nu interzice expres unei societati prezumata legal a fi deschisa cu scop lucrativ, sa incheie acte dezinteresate. Mai mult, poate ca nefiind folosita acea masina si nefiind intretinuta corepunzator, riscul deteriorarii scade, deci si valoarea de inventar. Daca aveti un contabil bun, ma gandesc ca puteti incerca sa incheiati un contract de comodat, insa cu asumarea riscului descris mai sus.
Contractul de comodat se incheie sub semnatura privata, nu e necesar sa mergeti la niciun notar pentru autentificare, precum nici sa efectuati vreo formalitate de publicare pentru opozabilitate...