buna ziua am o problema..... am o problema am cumprat o masina de la un vecin nefacand acte de vanzare cumparare.... vecinul la randul lui a cumparat masina din bulgaria.... proprietarul bulgar i a facut vecinul procura cu drept de instrainare a vehiculului....acum intrebarea este daca fac un contract de comodat cu vecinul pot iesii cu masina din tara?.... multumesc
Facand un contract de comodat vi se impurmuta folosinta bunului , nu vi se transmite si proprietea, el nu poate substitui un contract de vanzare-cumparare.
Dv puteti iesi in afara cu acest contrat de comodat, dar nu stiu in ce masura este de acord cu acest aspect vecinul de la care ati cumparat masina ,ptr ca nefacand act de vanzare-cumparare ,si banuiesc ca nici nu ati inmatriculat-o pe numele dv. vecinul continua sa fie proprietar si sa raspunda in aceasta calitate.
vecinul este deacord cu orice masura luam noi cu masina..... dar nu am mentionat ca nici el nu a inscris masina in romania..... in acest caz se poate face acest contract?..... si este valabil la granitele tarilor pe care le voi tranzita?.. multumesc pt raspuns
Conditia pentru a se putea incheia un astfel de contract de comodat privind imprumutul de folosinta al unui autoturism este sa fie inmatriculat in Romania si imprumutul respectivului autoturism sa fie permis de lege (sa nu fie sechestrat de exemplu sau urmarit silit0