avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere fiscala fara vanzare autoturism
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere fiscala fara vanzare autoturism

Buna ziua,
As dori sa stiu daca pot face radierea fiscala a unui autoturism si sa il dau in folosinta fratelui meu fara a mai face act de vanzare-cumparare. Pe mine ma intereeaza doar sa pot recupera clasa bonus malus de la asigurarea RCA si casco care pentru o masina noua este destul de mare. Am inteles ca imi trebuie doar certificat de radiere fiscala pentru asta.
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2016
brasovean, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:45, 7 Mai 2016
Daca dv doriti certificat de radiere fiscala,inseamna ca trebuie sa scoateti de pe rolul dv fiscal vehiculul,ceea ce va obliga la instrainarea acestuia
Dv doriti darea vehiculului in folosinta fratelui fara a mai face contract de vanzare cumparare,operatie pe care o puteti face numai din calitatea de proprietar prin incheierea unui contract de comodat
Nu exista varianta sa radiati vehiculul din evidenta fiscala si sa o dati in folosinta fratelui dv
Buna ziua,
Dar exista vreo posibilitate de a scoate masina de pe numele meu la fisc si a nu plati taxa de prima inmatriculare fratele meu la preluarea masinii?

Multumesc.
Faceti un contract de comodat (cum fac si cei care inmatriculeaza in Bulgaria) prin care cedati doar dreptul de folosinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscris pe talonul auto "instrainat catre" ovidiu2014 ovidiu2014 Buna seara. In urma cu 2 ani am vandut o masina cu contract de vanzare-cumparare luat de pe internet, nu de la politie si am scris pe talon instrainat catre la ... (vezi toată discuția)
Penalizare rca: sofer sau masina doichitahorescu doichitahorescu In cazul in care exista o dauna la una din masinile detinute, penalizarea MB se atribuie masinii care a produs paguba sau soferului ? MB se va reflecta si in ... (vezi toată discuția)
Continuitatea b/m la asigurarea unui vehicul nou dobindit George Stancu George Stancu Buna ziua. Am o nelamurire privind asigurarea unui autoturism nou dobindit...dar mai bine incep cu amanuntele necesare. La data prezenta ... (vezi toată discuția)