avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... infiere- cetatenie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

infiere- cetatenie

Buna ziua

Daca o persoana cu cetatenie straina in varsta de 25 ani este infiata legal de un cuplu din Romania ,persoana in cauza va putea primi cetatenie romana sau nu?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:17, 25 Septembrie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dobândirea cetăţeniei române

In conformitate cu prevederile art. 4 din Legea 21/1991 cu modificarile si completarile ulterioare, cetatenia romana se dobandeste prin:
nastere;
adoptie;
acordare la cerere.

Prin adoptie

Art. 6

(1) Cetatenia romana se dobandeste de catre copilul cetatean strain sau fara cetatenie prin adoptie, daca adoptatorii sunt cetateni romani. In cazul in care adoptatul este major, este necesar consimtamantul acestuia.

mersi de raspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt a aopta un major, trebuie ca familia sau macar unul din soti sa dovedeasca ca l-a crescut din timpul minoritatii sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean roman si nu chiar imiron1981 imiron1981 Buna ziua, Intervin si eu pentru o cunostinta cu o problema despre cetatenia copiilor ei, este o problema ce o au foarte multi cetateni romani. O ... (vezi toată discuția)
Buna seara alinamunti alinamunti Sotul meu este turc si recent a primit permis de sedere pe 2 ani in Romania,iar tot ceea ce ma intereseaza este daca el poate pleca impreuna cu mine in alte ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie KARLL KARLL Poate cinrva sa ma ajute sint romanca am pasaport carte de identitate si certificat de nasrere romanesc locuiesc in Belgia acum trei ani am primit cetatenie ... (vezi toată discuția)