avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Card sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Card sanatate

Cum poate un asigurat sa cunoasca continutul informatiilor stocate pe cardul sau de sanatate?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 24 Septembrie 2014
Mergeti la medicul de familie, care trebuie sa aiba cititor de carduri.
" trebuie"... Nu au! ... Nici in spitale inca nu au....de ras sau de plans?!
La noi mereu se pune carul inaintea boilor!
"Pentru a putea folosi cardul, acesta trebuie activat la medicii de familie. Cardul de sănătate primit acasă de asigurat este inactiv. După ce va intra în posesia cardului de sănătate, asiguratul îl va prezenta pentru activare la prima vizită la un furnizor de servicii medicale. Mai exact, pin-ul de transport al cardului naţional (0000) va fi schimbat cu un PIN personalizat, format dintr-o combinaţie de patru cifre. PIN-ul personalizat va fi introdus şi confirmat personal de către pacient.

Personalizarea PIN-ului este obligatorie, altfel cardul rămâne în stare inactivă şi nu poate confirma servicii medicale în sistem. Acest pin va fi introdus de către asigurat ori de câte ori va beneficia de un serviciu medical pentru validarea şi, mai apoi, decontarea acestuia din fondul asigurărilor sociale de sănătate.

Este obligatoriu ca medicii de familie să aibă cititoare de card".
([ link extern ] /)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cardul de sanatate, stabilire pin simona simona  simona simona Buna ziua! va rog sa binevoiti a-mi spune , daca in cazul cardului de sanatate,in momentul cind acesta este activat de catre doctorul de ... (vezi toată discuția)
Cardul de sanatate - confidentialitatea codului pin doina-doina doina-doina Buna ziua tuturor, Locuiesc de ani buni ( 35 ) in Canada. Aici, cetatenii beneficiaza de un card de sanatate de mai bine de 15 ani si stiu ca de curand a fost ... (vezi toată discuția)